Τα οικονομικά στοιχεία της αγοράς για το 2019 ανακοίνωσε το Βέλγιο

Η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Βελγίου προχώρησε στην ανακοίνωση μιας σειράς οικονομικών στοιχείων για τις επιδόσεις των τυχερών παιχνιδιών κατά το 2019 και, όπως φαίνεται, τα έσοδα ήταν αυξημένα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρμοδίων, τα τυχερά παιχνίδια του επίγειου και του online τομέα εξασφάλισαν περισσότερα έσοδα μέσα στο 2019, σε σχέση με το 2018.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν και στοιχεία σχετικά με τους παίχτες που ζήτησαν να αποκλειστούν από τα τυχερά παιχνίδια της χώρας, αλλά και σχετικά με τα πρόστιμα και τις τιμωρίες που επέβαλε σε εταιρείες που παραβίασαν τους νόμους λειτουργίας της αγοράς.

 

Αυξημένα τα έσοδα της αγοράς του Βελγίου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Βελγίου (στον επίγειο και στον online τομέα) αυξήθηκαν μέσα στο 2019. Η αύξηση, μάλιστα, αφορούσε σε όλους σχεδόν τους τομείς των τυχερών παιχνιδιών. Η μεγαλύτερη αύξηση, όμως, σημειώθηκε στον τομέα των παιχνιδιών καζίνο της αγοράς, τα οποία είδαν τα έσοδά τους να αυξάνονται κατά 16,1% και να φτάνουν τα 326,5 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα 205,1 εκατομμύρια ευρώ προήλθαν από τον online τομέα και τα 121,4 εκατομμύρια ευρώ από τον επίγειο τομέα.

Η αντίθετη εικόνα σημειώθηκε στον τομέα του στοιχήματος, αφού οι ρόλοι ανάμεσα σε επίγειο και online στοίχημα αντιστράφηκαν. Από τα 343 εκατομμύρια ευρώ που εξασφάλισε το στοίχημα, τα 135,9 εκατομμύρια προήλθαν από τον online τομέα και τα 206,8 εκατομμύρια από τον επίγειο.

 

Νέες παραβάσεις και αύξηση των αποκλεισμένων

Παράλληλα, η ανακοίνωση των αρμοδίων περιείχε και στοιχεία για τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέσα στο 2019, αλλά και για τις επιδόσεις της πλατφόρμας εθελοντικού αποκλεισμού από τα τυχερά παιχνίδια. Στην πρώτη περίπτωση, οι αρμόδιοι αποκάλυψαν ότι βεβαίωσαν συνολικά 55 πρόστιμα σε εταιρείες τυχερών παιχνιδιών κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ στη δεύτερη, ότι προστέθηκαν 4.549 παίχτες στη λίστα των αποκλεισμένων, ενώ παράλληλα αφαιρέθηκαν 2.198. Ο συνολικός αριθμός αυτών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αποκλεισμού κατά το 2019 άγγιξε τους 37.741.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.