Στους 183 οι υποψήφιοι για τις ολλανδικές στοιχηματικές άδειες

Οι υποψήφιοι για τη νόμιμη αγορά στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών στην Ολλανδία αυξάνονται ημέρα με την ημέρα και, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ανακοίνωση της αρμόδιας Αρχής, Kansspelautoriteit, έχουν πλέον φτάσει τους 183! Θυμίζουμε ότι, πριν μερικές ημέρες, η Kansspelautoriteit είχε ανακοινώσει πως οι υποψήφιοι ήταν 79, αλλά ο αριθμός αυξήθηκε εντυπωσιακά.

Η Ολλανδία, άλλωστε, ετοιμάζεται για το άνοιγμα της αγοράς στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο και αυτές τις ημέρες έχει ζητήσει από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να δηλώσουν επίσημα το ενδιαφέρον τους, πριν ξεκινήσει η διαδικασία αίτησης αδειών.

 

183 υποψήφιοι για την αγορά τυχερών παιχνιδιών της Ολλανδίας

Η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις εταιρείες στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών διήρκεσε από τις 5 έως τις 21 Ιουνίου και η πρώτη ενημέρωση της Kansspelautoriteit, στις 17 Ιουνίου, έκανε λόγο για 79 εταιρείες. Στις 20 του μήνα, ο αριθμός έφτασε στο 125 και στο τέλος της διαδικασίας στο 183. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρμόδιοι, οι περισσότερες από τις μισές εταιρείες (89) προέρχονται από το εξωτερικό. Οι υπόλοιπες 74 εδρεύουν στην Ολλανδία και οι περισσότερες δραστηριοποιούνται ήδη στην αγορά επίγειων τυχερών παιχνιδιών.

Παρά το τεράστιο ενδιαφέρον και τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων, πάντως, οι αρμόδιοι προειδοποιούν ότι ο αριθμός των αδειών που θα μοιράσουν δε θα είναι τόσο μεγάλος. Άλλωστε, πριν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες ξεκινήσουν να δραστηριοποιούνται στην αγορά online τυχερών παιχνιδιών της Ολλανδίας, θα προηγηθούν οι αιτήσεις για άδειες και οι αυστηροί έλεγχοι των Αρχών, τους οποίους θεωρείται απίθανο να περάσουν όλες οι ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, όσοι αιτηθούν για μια από τις άδειες θα κληθούν να πληρώσουν το ποσό των 45.000 ευρώ, συν 830.000 ευρώ για εγγύηση, καθώς και να καλύπτουν κάποιες αυστηρές προϋποθέσεις, στον τομέα της πρόληψης του εθισμού στον τζόγο, στην ταυτοποίηση των πελατών τους και σε άλλους νευραλγικούς τομείς.

Τελος να θυμίσουμε πως ο στόχος της της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής της Ολλανδίας είναι να λειτουργήσει νόμιμα επίσημα η αγορά από την 1η Ιανουαρίου του 2021.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.