Απογειώθηκαν τα έσοδα του στοιχήματος στη Γαλλία

Το τρίτο τρίμηνο του 2018 αποτέλεσε μία από τις πιο επιτυχημένες περιόδους του στοιχήματος στη γαλλική αγορά, καθώς τα έσοδά του απογειώθηκαν, σε μεγάλο βαθμό χάρη στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Άλλωστε, η εθνική ομάδα της Γαλλίας κατάφερε να φτάσει στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης (και να κατακτήσει το τρόπαιο), δίνοντας πολλούς περισσότερους λόγους στους Γάλλους παίχτες για να πραγματοποιήσουν προβλέψεις και να τοποθετήσουν στοιχήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα έσοδα του στοιχήματος κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018 αυξήθηκαν κατά 40%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017. Και η αύξηση αυτή προκάλεσε αύξηση των εσόδων του συνόλου της γαλλικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

 

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις της γαλλικής αγοράς

Αναλυτικότερα, η ρυθμιστική Αρχή ARJEL ανακοίνωσε πως τα έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών αυξήθηκαν κατά 21% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018. Τα συνολικά έσοδα άγγιξαν τα 271 εκατομμύρια ευρώ, χάρη στην αύξηση του στοιχηματικού τζίρου. Συγκεκριμένα, οι Γάλλοι παίχτες στοιχημάτισαν συνολικά 995 εκατομμύρια ευρώ το τρίτο τρίμηνο – από αυτά, τα 163,7 εκατομμύρια στους αγώνες του Μουντιάλ και τα 38,5 εκατομμύρια ευρώ στον μεγάλο τελικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τελικός του Μουντιάλ αποτελεί πλέον το πιο δημοφιλές αθλητικό γεγονός στην ιστορία της στοιχηματικής αγοράς της Γαλλίας (η οποία λειτουργεί νόμιμα από το 2010), με δεύτερο τον τελικό του Euro 2016, ο οποίος είχε τζίρο 12,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Μουντιάλ, όμως, δεν αύξησε μόνο τα έσοδα και τους τζίρους, αλλά και τον αριθμό των Γάλλων παιχτών του στοιχήματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μέσος όρος των ενεργών λογαριασμών ανά εβδομάδα αυξήθηκε κατά 84%, στους 553.000, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ.

 

Η γαλλική αγορά… εκτός Μουντιάλ

Δεν ήταν, όμως, μόνο το στοίχημα στο ποδόσφαιρο που παρουσίασε αύξηση στη Γαλλία, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018. Αύξηση στον τζίρο (4%) παρουσίασαν και τα στοιχήματα στις ιπποδρομίες, που άγγιξαν τα 254 εκατομμύρια ευρώ, με έσοδα 63 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, και το online πόκερ εξασφάλισε έσοδα 59 εκατομμυρίων ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 3%.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.