Απαγορεύει με νόμο τις στοιχηματικές διαφημίσεις του εξωτερικού η Νορβηγία

Το Κοινοβούλιο της Νορβηγίας έδωσε το πράσινο φως για την καθολική απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων που προέρχονται από ιστοσελίδες του εξωτερικού (οι οποίες δεν έχουν δικαίωμα νόμιμης δραστηριοποίησης στη χώρα). Ο νέος νόμος δίνει αυξημένες εξουσίες στην αρμόδια διαφημιστική Αρχή (NMA) και της επιτρέπει ακόμη και να ζητά από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να μπλοκάρουν διαφημίσεις μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων.

Θυμίζουμε ότι το online στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου είναι νόμιμα στη Νορβηγία, αλλά στη χώρα επικρατεί κρατικό μονοπώλιο. Με άλλα λόγια, καμία στοιχηματική ιστοσελίδα του εξωτερικού δεν μπορεί να αποκτήσει την απαραίτητη άδεια νόμιμης δραστηριότητας.

 

Ο νέος νόμος για τις στοιχηματικές διαφημίσεις

Ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ το 2021 και θα απαγορέψει πλήρως όλες τις διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών που προέρχονται από ιστοσελίδες του εξωτερικού. Η απαγόρευση, μάλιστα, δεν αφορά μόνο σε παραδοσιακά ΜΜΕ (ραδιόφωνο, τηλεόραση και έντυπα), αλλά και στο διαδίκτυο, όπου έχουν τη μεγαλύτερη παρουσία οι διαφημίσεις των στοιχηματικών ιστοσελίδων του εξωτερικού.

Σύμφωνα με το νόμο, αποτελεί καθήκον της αρμόδιας Αρχής της διαφημιστικής αγοράς να ελέγχει κάθε μέσο και να εντοπίζει διαφημιστικά μηνύματα παράνομων ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών. Σε περίπτωση που εντοπίσει κάποια τέτοια διαφήμιση, θα πρέπει να διατάξει τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να τη μπλοκάρουν.

Πρόκειται για ένα ακόμα αυστηρό μέτρο που έχει υιοθετήσει η Νορβηγία για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος και για την προστασία του κρατικού μονοπωλίου που ισχύει στο στοίχημα και στα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια. Η μετάδοση διαφημίσεων μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων σε τηλεόραση και ραδιόφωνο ήδη απαγορεύεται, αλλά η συγκεκριμένη επέκταση που φέρνει ο νέος νόμος καλύπτει και το διαδίκτυο, βασικό πεδίο διαφήμισης των μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων στοιχήματος.

Τέλος να θυμίσουμε πως την απαγόρευση των διαφημίσεων των παράνομων στοιχηματικών εταιρειών σε κάθε Μέσο την είχε προτείνει το υπουργείο Πολιτισμού της Νορβηγίας τον Μάρτιο του 2019.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.