Συμφωνεί με τις προτάσεις των Εργατικών η GambleAware

Το κόμμα των εργατικών στην Αγγλία έχει προαναγγείλει μια σειρά μέτρων που θα δυσκολέψει τη ζωή των στοιχηματικών εταιρειών, με σκοπό να περιορίσει την εξάπλωση του τζόγου και η μη κερδοσκοπική εταιρεία GambleAware, η οποία βοηθά παίχτες με προβλήματα εθισμού, συμφωνεί με κάποια από αυτά τα μέτρα.

Αναλυτικότερα, ο CEO της GambleAware, Marc Etches, χαιρέτισε πρόσφατα την εξαγγελία των Εργατικών για υποχρεωτική συνεισφορά των στοιχηματικών εταιρειών στα προγράμματα θεραπείας των ατόμων με προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

 

Οι προτάσεις των Εργατικών

Από τη στιγμή που το κόμμα των Εργατικών επικεντρώθηκε στα της στοιχηματικής αγοράς της Αγγλίας και στα προβλήματα εθισμού που εμφανίζονται, οι υπεύθυνοι έχουν προχωρήσει σε αρκετές προτάσεις και εξαγγελίες. Για παράδειγμα, έχουν την κατάργηση των χορηγιών των εταιρειών στοιχήματος προς τις αγγλικές ομάδες ποδοσφαίρου, ενώ πρόσφατα πρότειναν και την πιο ενεργή ανάμειξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας (NHS) στην θεραπεία των εθισμένων, οι οποίοι υπολογίζονται γύρων στις 300.000 με 450.000.

Για να γίνει κάτι τέτοιο, όμως, ξεκαθάρισαν οι Εργατικοί, απαιτούνται κονδύλια, τα οποία θα συγκεντρωθούν μέσω μιας νέας υποχρεωτικής οικονομικής συνεισφοράς εκ μέρους των στοιχηματικών εταιρειών.

Οι στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Αγγλία, πάντως, προσφέρουν ποσά στην GambleAware, ακριβώς για αυτόν τον σκοπό. Η συνεισφορά τους, όμως, είναι εθελοντική και το ελάχιστο ύψος της δεν ξεπερνά το 0,1% επί των εσόδων τους. Εξαιτίας αυτής της “ελαστικής” υποχρέωσης, ο CEO της μη κερδοσκοπικής εταιρείας έχει συχνά ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει η κατάλληλη χρηματοδότηση για το έργο της.

 

Η θέση της GambleAware

O Marc Etches δήλωσε σχετικά με τις νέες προτάσεις στην ιστοσελίδα TotallyGaming: “Καλωσορίζουμε το γεγονός ότι δίνεται μεγαλύτερη βάση στους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει ο τζόγος στους εθισμένους και στους αγαπημένους τους. Ο εθισμός στον τζόγο είναι μια αναγνωρισμένη ψυχική ασθένεια, αλλά η θεραπεία του δεν προσφέρεται μέσω του NHS. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη πολιτικών, δημόσιων φορέων, εκπαιδευτικών και πολιτών, πριν φτάσουμε στο σημείο να θεραπεύσουμε όσους το έχουν ανάγκη. Έως τότε, υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια στο BeGambleAware.org”.

Όσο για τη χρηματοδότηση της GambleAware, ο Etches δήλωσε: “Ζητάμε το 0,1% των εσόδων τους. Είναι ένα πολύ μικρό ποσό, το οποίο υποθέτω θα μπορούσε να μας εξασφαλίσει έως και 13 εκατομμύρια λίρες, αλλά πέρσι εξασφαλίσαμε μόνο 8 εκατομμύρια λίρες. Οπότε, χρειάζεται να βοηθήσουν περισσότερο”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.