700+ λογότυπα στοιχηματικών ανά τηλεοπτική μετάδοση παρακολουθούν οι Βρετανοί!

Μια νέα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε για να δείξει τις επιπτώσεις των στοιχηματικών διαφημίσεων κάθε μορφής στην αύξηση των περιστατικών εθισμού στον τζόγο, αναφέρει ότι οι τηλεθεατές του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να εκτεθούν σε περισσότερα από 700 λογότυπα στοιχηματικών εταιρειών ανά αγώνα. Η έρευνα βασίστηκε σε έναν συγκεκριμένο αγώνα, κατά τον οποίο οι τηλεθεατές εκτέθηκαν σε 716 λογότυπα.

Η συγκεκριμένη έρευνα και τα αποτελέσματά της παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ του αγγλικού Channel 4, με τίτλο Football’s Gambling Addiction, και παρουσιαστής είναι η πολιτικός Ruth Davidson, μία από τις πολεμίους των στοιχηματικών διαφημίσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Η έρευνα που μεταδόθηκε στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ αφορούσε σε έναν αγώνα της Premier League ανάμεσα σε Νιουκάστλ και Γουλβερχάμπτον. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κατά τη δίωρη τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα εμφανίστηκαν συνολικά 716 λογότυπα στοιχηματικών, σε διαφημίσεις, σε πινακίδες του αγώνα, σε φανέλες των ποδοσφαιριστών και σε άλλα σημεία. Αυτό σημαίνει ότι οι τηλεθεατές έβλεπαν έξι λογότυπα ανά λεπτό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδωσαν νέα τροφή σε όσους θεωρούν ότι η έκθεση των στοιχηματικών εταιρειών στις τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων είναι τεράστια και μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην κοινωνία. Ήδη, άλλωστε, αυτές τις ημέρες έχει ζητηθεί από επίσημους φορείς η μείωση των επιτρεπόμενων στοιχηματικών διαφημίσεων (αλλά και η καθολική απαγόρευση) κατά τη διάρκεια των τηλεοπτικών μεταδόσεων των αγώνων του EURO. 

Η μεγαλύτερη έννοια όσων ζητούν τη μείωση ή την απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων κατά τη μετάδοση των αθλητικών γεγονότων είναι η επιρροή που έχουν στους ανήλικους. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι άρρηκτες σχέσεις ανάμεσα σε ποδόσφαιρο και στοιχηματισμό δημιουργούν μια εικόνα ότι τα δύο πορεύονται μαζί, προκαλώντας περιστατικά ανήλικου στοιχηματισμού, αλλά και εθισμού στον τζόγο.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.