Περισσότεροι από τους μισούς Άγγλους συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια

Μια νέα έρευνα που πραγματοποίησε η NHS (National Health Service) στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει ότι περισσότεροι από τους μισούς Άγγλους άνω των 16 ετών έχουν συμμετάσχει τουλάχιστον μία φορά σε κάποιο τυχερό παιχνίδι, μέσα στο 2018. Στη συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν 5.719 ενήλικες (άνδρες και γυναίκες), οι οποίοι ερωτήθηκαν για τη συμμετοχή τους και τις προτιμήσεις τους στα τυχερά παιχνίδια.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει επίσης ότι το 0,4% των Άγγλων αντιμετωπίζει μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως για το αν κυνηγούν τα χαμένα τους χρήματα, αν νιώθουν άσχημα που χάνουν χρήματα ή αν τα τυχερά παιχνίδια επηρεάζουν την υγεία τους.

 

Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας της NHS

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 53% των ερωτηθέντων απάντησε ότι συμμετείχε τουλάχιστον μία φορά σε κάποιο τυχερό παιχνίδι, κατά τη διάρκεια του 2018. Ωστόσο, αν από τα διαθέσιμα τυχερά παιχνίδια αφαιρεθεί το εθνικό λαχείο, τότε το ποσοστό πέφτει στο 39%.

Στην περίπτωση των ανδρών, οι μικρότερες ηλικίες ήταν πιο επιρρεπείς στο να συμμετάσχουν σε κάποιο τυχερό παιχνίδια, σε σχέση με τις γυναίκες. Η πιο συνηθισμένη ηλικιακή κατηγορία στους άνδρες ήταν αυτή των 25-35, με συμμετοχή 64%, ενώ η δεύτερη πιο συνηθισμένη ήταν αυτή των 16-24, με συμμετοχή 32%. Αντίθετα, στις γυναίκες, οι πιο συνηθισμένες ηλικίες ήταν αυτές των 45-54 και 55-64, με συμμετοχή 57%. Αντίθετα, μόνο το 32% των γυναικών 16-24 συμμετείχε σε κάποιο τυχερό παιχνίδι.

Όσον αφορά στις προτιμήσεις των παιχτών, η NHS δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Δήλωσε, όμως, ότι οι υπολογισμοί της κάνουν λόγο για συμμετοχή 15% των ανδρών και 4% των γυναικών σε online τυχερά παιχνίδια.

 

Οι εκτιμήσεις της NHS για τους εθισμένους στον τζόγο

H NHS ανακοίνωσε και κάποιες εκτιμήσεις για τους παίχτες εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Οι εκτιμήσεις αυτές κάνουν λόγο για ποσοστό 0,4% στην κατηγορία των εθισμένων στον τζόγο και 3,2% για όσους ανήκουν στην ομάδα υψηλού ρίσκου για την εμφάνιση τέτοιων προβλημάτων.

Σύμφωνα με την έρευνα, τέλος, οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στον εθισμό στον τζόγο, με ποσοστό 6%, έναντι του 2% των γυναικών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.