Τέλος οι στοιχηματικές διαφημίσεις στα περιφερειακά κανάλια της Ισπανίας

Όποια κι αν είναι η νέα κυβερνητική συμμαχία της Ισπανίας, τα νέα για τις εταιρείες στοιχημάτων που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα δεν πρόκειται να είναι καλά. Άλλωστε, το πρώτο κόμμα των εκλογών, το PSOE, έχει ξεκαθαρίσει ότι θα επανεξετάσει τους στοιχηματικούς νόμους, ενώ μια ενδεχόμενη συνεργασία με τους Podemos (οι οποίοι έχουν δηλώσει πολλές φορές την αντίθεσή τους σε μια ανοιχτή αγορά στοιχήματος) θα φέρει ακόμη περισσότερους περιορισμούς.

Κάποιοι περιορισμοί, μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει, με περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς να έχουν αποφασίσει την απαγόρευση στοιχηματικών διαφημίσεων στο πρόγραμμά τους. Η αρχή έγινε πριν ένα μήνα, όταν το κανάλι TeleMadrid αποφάσισε να σταματήσει την προβολή διαφημίσεων που προωθούν το στοίχημα, ενώ τη σκυτάλη πήρε πριν μερικές ημέρες το EITB.

 

Τέλος οι διαφημίσεις στοιχήματος σε δύο κορυφαία κανάλια

Τα δύο περιφερειακά κανάλια ανακοίνωσαν πως παύουν να μεταδίδουν διαφημίσεις με στοιχηματικό περιεχόμενο, με σκοπό την προστασία του καταναλωτικού κοινού. Ειδικά οι υπεύθυνοι του EITB ανακοίνωσαν πως το συγκεκριμένο μέτρο ήταν απαραίτητο, προκειμένου να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες από τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει ο εθισμός στον τζόγο. Από την πλευρά του, το TeleMadrid ανακοίνωσε πως κατέληξε σε αυτή την απόφαση, γιατί το κανάλι είχε μετατραπεί σε ανοιχτό πεδίο ανταγωνισμού των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών.

Και στις δύο περιπτώσεις, μάλιστα, οι μόνες διαφημίσεις που θα αφορούν σε τυχερά παιχνίδια και θα μεταδίδονται κανονικά είναι αυτές των κρατικών λαχείων.

Οι παραπάνω αποφάσεις, βέβαια, αποτελούν μεμονωμένες πρωτοβουλίες, αλλά σχηματίζουν μια απαισιόδοξη εικόνα για το μέλλον της νόμιμης αγοράς στοιχήματος στην Ισπανία. Η νέα κυβέρνηση, από όποια κόμματα κι αν αποτελείται, σκοπεύει να επανεξετάσει τους νόμους περί στοιχήματος και να φέρει νέους και υποχρεωτικούς για όλους περιορισμούς.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.