“Πυροτέχνημα” η δημοτικότητα των virtual sports στο Ηνωμένο Βασίλειο

H UKGC ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της νέας έκθεσής της, σχετικά με τις συμπεριφορές των παιχτών τυχερών παιχνιδιών κατά τη διάρκεια του lockdown και των επόμενων εβδομάδων. Σε αυτά αναλύονται οι προτιμήσεις των παιχτών σε τυχερά παιχνίδια, κατά μια δύσκολη περίοδο για την αγορά, αφού το σύνολο των αθλητικών διοργανώσεων είχε διακοπεί και οι επιλογές στο στοίχημα ήταν ελάχιστες.

Εξαιτίας αυτών των ελλείψεων, πολλοί παίχτες στράφηκαν στα virtual sports, στα οποία στοιχημάτιζαν σε εικονικούς αγώνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της UKGC, η δημοτικότητα των virtual sports εκτινάχθηκε κατά τη διάρκεια του lockdown. Μόλις, όμως, επέστρεψαν τα πραγματικά αθλήματα, το ενδιαφέρον για τα εικονικά συρρικνώθηκε.

 

Σημαντική μείωση στη συμμετοχή σε virtual sports

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η UKGC, κατά τον Μάιο του 2020, η συμμετοχή παιχτών στα virtual sports μειώθηκε κατά 48%. Η περίοδος αυτή σήμανε την επιστροφή των κορυφαίων ποδοσφαιρικών διοργανώσεων, όπως η γερμανική Bundesliga και η αγγλική Premier League, με αποτέλεσμα οι παίχτες να επιστρέψουν στις παλιές και αγαπημένες συνήθειες τους, γυρνώντας έτσι την πλάτη τους στα virtual sports.

Το ποσοστό της μείωσης είναι μεγάλο και δείχνει ότι τα virtual sports αποτελέσαν μόνο μια λύση ανάγκης για τους περισσότερους παίχτες του στοιχήματος. Αναμφίβολα, πολλοί παίχτες που δοκίμασαν για πρώτη φορά να στοιχηματίσουν στα virtual sports απέκτησαν μια νέα συνήθεια, ακόμα και μετά την επιστροφή των πραγματικών αθλημάτων. Οι περισσότεροι, όμως, έχουν πιθανότατα επιστρέψει στον στοιχηματισμό σε πραγματικά αθλήματα, χωρίς να κοιτάζουν πίσω…

Δεδομένου του μεγέθους, αλλά και των trends που θέτει η βρετανική αγορά τυχερών παιχνιδιών, τέλος, δεν αποκλείεται παρόμοιες τάσεις να έχουν παρατηρηθεί και σε άλλες αγορές, ειδικά στην Ευρώπη.

Να θυμίσουμε και την έρευνα που πραγματοποίησε η ιστοσελίδα σύγκρισης αποδόσεων Freebets για τους Άγγλους παίχτες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.