Νέοι περιορισμοί στις στοιχηματικές διαφημίσεις στην Αγγλία

Η αρμόδια Αρχή ρύθμισης της διαφημιστικής αγοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την απόφασή της να θέσει νέους περιορισμούς στις στοιχηματικές διαφημίσεις, προκειμένου να προστατέψει τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Το σκεπτικό των νέων περιορισμών είναι να εκλείψουν οι διαφημίσεις που παρουσιάζουν την αίσθηση του επείγοντος, αλλά και όσες αφορούν σε προσφορές που μπορεί να δίνουν την εντύπωση του μειωμένου ρίσκου στοιχηματισμού.

 

Οι νέοι περιορισμοί στις στοιχηματικές διαφημίσεις

Οι νέοι κανονισμοί που θα εκδώσει η αρμόδια Αρχή περιλαμβάνουν αρκετούς περιορισμούς. Για παράδειγμα, θα απαγορευτούν δια παντός οι διαφημίσεις που παρουσιάζουν τον στοιχηματισμό ως κάτι το επείγον, με μηνύματα τύπου “Στοιχημάτισε τώρα”. Ο συγκεκριμένος περιορισμός αναμένεται να επηρεάσει πολλές διαφημίσεις που αφορούν σε υπηρεσίες και προσφορές του live στοιχήματος.

Παράλληλα, οι νέοι κανονισμοί θα απαγορέψουν όσες διαφημίσεις χρησιμοποιούν τις προσφορές ως κίνητρο για την τοποθέτηση στοιχημάτων. Σύμφωνα με το σκεπτικό της αρμόδιας Αρχής, πολλές τέτοιες διαφημίσεις θολώνουν τα νερά, όσον αφορά στο ρίσκο που κρύβει ο στοιχηματισμός.  

Από τους νέους κανονισμούς θα επηρεαστούν και πολλές προσφορές των στοιχηματικών εταιρειών, καθώς θα αναγκαστούν να είναι πιο φειδωλές στο μοίρασμα πριμ και στοιχημάτων χωρίς ρίσκο. Ο τομέας αυτός απασχόλησε πρόσφατα και την Επιτροπή Ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία προειδοποίησε τις στοιχηματικές εταιρείες για προσφορές που δηλώνουν το ρίσκο μόνο στα ψιλά γράμματα των όρων τους.

 

Τα σχέδια της αρμόδιας Αρχής

Οι νέοι κανονισμοί θα τεθούν σε ισχύ στις 2 Απριλίου και με αυτούς θα πρέπει να συμμορφωθούν όλα τα διαφημιστικά πρακτορεία του Ηνωμένου Βασιλείου που συνεργάζονται με στοιχηματικές εταιρείες. Παράλληλα, ετοιμάζεται και μια νέα σειρά κανονισμών μέσα στο 2018, η οποία θα αφορά κυρίως στην προστασία των παιδιών και των ανήλικων.

Να σας θυμίσουμε πως την ανησυχία τους για τις στοιχηματικές διαφημίσεις εξέφρασαν πριν λίγο καιρό και οι τοπικές Αρχές της Αγγλίας.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη