Αύξηση στα έσοδα της ισπανικής αγοράς του online στοιχήματος

Τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι αρμόδιες Αρχές για την ισπανική αγορά του online στοιχήματος είναι θετικά, αλλά όχι όσο θετικά προμήνυε το τέλος του 2016. Αναλυτικότερα, η αρμόδια ρυθμιστική αρχή DGOJ (Ordenación del Juego) ανακοίνωσε πως τα έσοδα των online τυχερών παιχνιδιών στην Ισπανία αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2017, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αλλά μειώθηκαν, σε σχέση με τα αντίστοιχα του προηγούμενου τριμήνου, του τελευταίου του 2016.

 

Αυξήσεις στα έσοδα, αλλά με… αστερίσκους

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της DGOJ, τα έσοδα από τα online τυχερά παιχνίδια άγγιξαν τα 122,7 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2017. Αυτό σημαίνει ότι αυξήθηκαν κατά 20%, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016, αλλά και ότι παράλληλα μειώθηκαν κατά 2,4% από τα αντίστοιχα έσοδα του τέταρτου τριμήνου του 2016.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, πως ενώ όλα τα τυχερά παιχνίδια (καζίνο, bingo και άλλα) που προσφέρονται στο διαδίκτυο παρουσίασαν αύξηση εσόδων, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016, όλα παρουσίασαν μείωση, σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2016. Μόνη εξαίρεση σε αυτό αποτέλεσε το online στοίχημα.

 

Καθολικά ανοδική η πορεία του στοιχήματος

Το online στοίχημα, από την άλλη, σημείωσε αύξηση εσόδων και σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο και με το τελευταίο του 2016. Αναλυτικότερα, τα έσοδα του online στοιχήματος αυξήθηκαν κατά 22% (στα 71,6 εκατομμύρια ευρώ), παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,4% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο και κατά 22% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016. Ο τζίρος του online στοιχήματος άγγιξε τα 1,4 δις ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4%. Το 70% του τζίρου, μάλιστα, οφείλεται σε live στοιχήματα.

 

Αύξηση μετ΄ εμποδίων

Η αύξηση στα έσοδα των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ισπανία επετεύχθη παρά το γεγονός ότι τα έξοδα διαφήμισης μειώθηκαν κατά 14%, στα 28 εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη, όμως, οι ενεργοί χρήστες αυξήθηκαν κατά 9,5%.

Παράλληλα, ο οργανισμός Jdigital που εκπροσωπεί τις στοιχηματικές εταιρείες στην αγορά της Ισπανίας υποστηρίζει πως λιγότερο από το 20% των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ισπανική αγορά καταφέρνουν να εξασφαλίσουν κέρδος. Μεγάλη ευθύνη για αυτό φέρει η εξοντωτική φορολόγηση των εσόδων, η οποία αγγίζει το 25%. Για αυτό το λόγο, ο Jdigital επανέλαβε το αίτημά του για μείωση της φορολογίας.

Τέλος να αναφέρουμε ότι στα τέλη του 2014 η αρμόδια Αρχή της Ισπανίας αποφάσισε να επεκτείνει την αγορά του online στοιχήματος δεχόμενη νέες αιτήσεις από εταιρίες του εξωτερικού.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.