Κολομβία: Διπλασιάστηκαν τα έσοδα από τους φόρους στην αγορά online τυχερών παιχνιδιών

H νόμιμη αγορά online τυχερών παιχνιδιών στην Κολομβία παρουσίασε τεράστια αύξηση μέσα στο προηγούμενο οικονομικό έτος, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας Αρχής Coljuegos, απέφερε τους διπλάσιους φόρους στο Δημόσιο. Βέβαια, η αγορά των επίγειων τυχερών παιχνιδιών παραμένει ο απόλυτος κυρίαρχος στην Κολομβία, αφού ευθύνεται για το 61% των συνολικών εσόδων από φόρους. Ο τομέας των online τυχερών παιχνιδιών, πάντως, σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση μέσα στο οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου, με τους υπεύθυνους να μιλάνε για αύξηση της τάξης του 106,3%!

Θυμίζουμε ότι η Coljuegos δεν ανακοινώνει τα έσοδα των εταιρειών στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα, αλλά τα έσοδά της από τη φορολογία, τα οποία είναι φέτος εντυπωσιακά.

 

Οι επιδόσεις της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Κολομβίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Coljuegos, τα συνολικά έσοδα από τους φόρους της αγοράς τυχερών παιχνιδιών (επίγειων και online) αυξήθηκαν κατά 15,5% και άγγιξαν τα 167 εκατομμύρια ευρώ. Τα περισσότερα έσοδα προήλθαν από το επίγειο στοίχημα, το οποίο απέφερε 102 εκατομμύρια ευρώ και ευθύνεται για το 61% του συνόλου της αγοράς. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η επίγεια λοταρία SuperAstro, η οποία απέφερε το 14% των συνολικών εσόδων. Και στην τρίτη θέση βρίσκονται τα online τυχερά παιχνίδια, τα οποία απέφεραν το 10% των φόρων της αγοράς, με έσοδα 17.855 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στοιχεία της Coljuegos δείχνουν μια τεράστια αύξηση στα έσοδα από τους φόρους του online στοιχήματος και των άλλων τυχερών παιχνιδιών του διαδικτύου, αφού αυτή αγγίζει το 106,3%.

 

Οι επιτυχίες της Coljuegos

Η σημαντική αύξηση των εσόδων από τους φόρους δεν είναι η μόνη επιτυχία που ανακοίνωσε η Coljuegos μέσα στο προηγούμενο οικονομικό έτος. Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή ανακοίνωσε πως κατάφερε να αποσύρει 4.332 τυχερά παιχνίδια που διεξάγονταν παράνομα στην επικράτεια της Κολομβίας, αλλά και να ενισχύσει σημαντικά τις δομές της Δημόσιας Υγείας. Άλλωστε, τα χρήματα που εξασφαλίζει η Coljuegos από τους φόρους χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και άλλων δομών Υγείας στη χώρα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.