Δράση κατά των χρηματικών συναλλαγών με ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών αναλαμβάνει το Ιράν

Η Κεντρική Τράπεζα του Ιράν έχει αναλάβει δράση κατά των συναλλαγών που πραγματοποιούνται ψηφιακά με ιστοσελίδες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών και οι αρμόδιοι εντοπίζουν τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι εμπλεκόμενοι, προκειμένου να τις μπλοκάρουν. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, πολλοί παίχτες τυχερών παιχνιδιών παρανομούν και εκμεταλλεύονται αδυναμίες του συστήματος και καταφέρουν να μεταφέρουν χρήματα προς και από ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών.

Θυμίζουμε ότι το Ιράν έχει απαγορεύσει κάθε συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια από το 1979. Ωστόσο, η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει προκαλέσει άνοδο των παράνομων τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου και οι αρμόδιοι εξετάζουν τρόπους για να καταπολεμήσουν το συγκεκριμένο φαινόμενο.

 

Οι δράσεις του Ιράν κατά των παράνομων τυχερών παιχνιδιών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν, τους τελευταίους μήνες έχουν εντοπιστεί συναλλαγές προς 70.000 παράνομα online καζίνο και ιστοσελίδες στοιχήματος. Οι αρμόδιοι έχουν τα ονόματα και τις διευθύνσεις στην κατοχή τους και έχουν ήδη στείλει τα απαραίτητα στοιχεία στις διωκτικές Αρχές.

Οι παράνομες συναλλαγές, οι αποστολείς και οι αποδέκτες των χρημάτων και οι διευθύνσεις των παράνομων ιστοσελίδων έχουν εντοπιστεί, χάρη στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία δημιουργήθηκε ακριβώς για αυτόν τον σκοπό: τον εντοπισμό μη εγκεκριμένων ηλεκτρονικών συναλλαγών. Χάρη σε αυτή την πλατφόρμα, οι αρμόδιοι διαπίστωσαν ποιες ιστοσελίδες και ποιοι παίχτες παρανομούν, αλλά και τους τρόπους που πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, οι παράνομες ηλεκτρονικές συναλλαγές πραγματοποιούνται μέσω κόμβων, τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών που ενοικιάζονται online και δεν ανήκουν στο επίσημο δίκτυο συναλλαγών που έχει εγκρίνει η Κεντρική Τράπεζα. Χάρη στα στοιχεία που έχουν πλέον στην κατοχή τους οι αρμόδιοι, όμως, οι ιστοσελίδες και οι παίχτες που παρανομούν μπορούν να εντοπιστούν και να διωχτούν ποινικά.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.