Νέα ερώτηση στη Βουλή για τον επερχόμενο στοιχηματικό νόμο

Πέντε βουλευτές επανέφεραν το θέμα της καθυστέρησης του νέου νόμου περί online στοιχήματος, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Πρόκειται για πέντε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι ρωτούν να μάθουν για τους λόγους που καθυστερεί ο νέος νόμος (ο οποίος είχε εξαγγελθεί στο τέλος του 2017 και υποτίθεται ότι θα έφτανε στη Βουλή έως τις αρχές του 2018) και τονίζουν ότι είναι απαραίτητη η αντικατάσταση του ισχύοντος και προσωρινού νομοθετικού πλαισίου, προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο απώλειας εσόδων από το ελληνικό Δημόσιο.

Οι πέντε βουλευτές που κατέθεσαν την ερώτηση είναι οι Βεσυρόπουλος Απόστολος, Καράογλου Θεόδωρος, Μηταράκης Παναγιώτης, Σταϊκούρας Χρήστος και Φορτσάκης Θεόδωρος.

 

Το κείμενο της ερώτησης για τον στοιχηματικό νόμο

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς τον υπουργό Οικονομικών έχει ως εξής:

"Στις 19 Απριλίου 2018, Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταθέσαμε Ερώτηση με την οποία ζητούσαμε απαντήσεις για συγκεκριμένα ζητήματα σε σχέση με τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου".

"Με την ερώτηση εκείνη υπενθυμίσαμε τη δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών, στην Βουλή των Ελλήνων, το Νοέμβριο του 2017, κατά τη ψήφιση του ν. 4499, ότι πριν τα Χριστούγεννα του ίδιου έτους θα έφερνε νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς των τυχερών παιγνίων στο διαδίκτυο.

Όλο αυτό το διάστημα, μέχρι και σήμερα, καμία απάντηση δεν λάβαμε στη συγκεκριμένη Ερώτηση και καμία ενέργεια του Υπουργού Οικονομικών σχετικά με την εκπλήρωση της δέσμευσής του δεν είδαμε.

Συνεπώς, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  • Γιατί καθυστερεί η κατάθεση του Νομοσχεδίου για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου;
  • Πόσα εκατομμύρια φόρων - όπως και εσείς ο ίδιος έχετε παραδεχτεί - πρέπει να χαθούν ακόμη μέχρι να φέρετε προς ψήφιση τον σχετικό νόμο;
  • Σας έχει παραδοθεί ή όχι η σχετική μελέτη της Grant Thornton;
  • Από πότε σας έχει παραδοθεί η σχετική εισήγηση της ΕΕΕΠ;”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.