Μειώθηκε ο ρυθμός αύξησης εθισμένων στον τζόγο στο Macau

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες Αρχές του Macau δείχνουν ότι ο αριθμός αύξησης των παιχτών που έχουν εθιστεί στον τζόγο και έχουν εγγραφεί στα σχετικά μητρώα, προκειμένου να δεχθούν βοήθεια, μειώθηκε κατά τη διάρκεια του 2020. Οι αρμόδιοι ανέφεραν ότι σημειώθηκε σημαντική μείωση στους παίχτες που ζήτησαν βοήθεια μέσα στην προηγούμενη χρονιά, αλλά ξεκαθάρισαν ότι η μείωση αυτή μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι, εξαιτίας της πανδημίας, λιγότεροι παίχτες ήταν διατεθειμένοι να ζητήσουν βοήθεια.

Οι αρμόδιες Αρχές, πάντως, έκαναν ό,τι μπορούσαν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προκειμένου να ενισχύσουν το υπεύθυνο παιχνίδι και να μειώσουν τον αριθμό αύξησης των παιχτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

 

Τα στοιχεία για τον εθισμό στον τζόγο

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Macau ανέφεραν ότι το σύστημα εγγραφής όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο είδε τις αιτήσεις να μειώνονται σημαντικά κατά το 2020. Η εγγραφή σε μητρώο είναι απαραίτητη για κάθε παίχτη που έχει εθιστεί στον τζόγο και ζητά τη βοήθεια των αρμόδιων υπηρεσιών και, όπως φαίνεται, μέσα στο 2020 μόλις 77 παίχτες απευθύνθηκαν στους αρμόδιους. Πρόκειται για μείωση της τάξης του 30, σε σχέση με τους 110 παίχτες που εγγράφηκαν στο μητρώο το 2019. 

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του συγκεκριμένου τομέα, Cheang Io Tat, οι περισσότεροι από τους παίχτες που ζήτησαν βοήθεια ήταν μεταξύ 30 και 39 ετών. Η πληροφορία αυτή, σε συνδυασμό με τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κάνει τους αρμόδιους να πιστεύουν ότι για τη μείωση ευθύνεται μεταξύ άλλων και η απροθυμία πολλών εθισμένων να ζητήσουν βοήθεια. Άλλωστε, τα προηγούμενα χρόνια, οι μικρότερες ηλικίες είχαν μεγαλύτερη εκπροσώπηση στα σχετικά δεδομένα.

Για αυτό το λόγο, ο Cheang Io Tat, δήλωσε ότι οι αρμόδιοι εξετάζουν την ενίσχυση του τομέα ενημέρωσης, εκπαίδευσης και πρόληψης του εθισμού στον τζόγο, ειδικά στις μικρότερες ηλικίες. Η ενίσχυση θα πραγματοποιηθεί μέσω ενημερωτικών καμπανιών, αλλά και μέσω ενός νέου app για το κινητό, το οποίο θα τους ανταμείβει για την ολοκλήρωση συγκεκριμένων αποστολών, όπως άσκηση, εθελοντική εργασία κτλ., ώστε να απασχολούνται με δημιουργικούς τρόπους και να μην αναζητούν διασκέδαση και κέρδη στα τυχερά παιχνίδια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.