Νέα προσπάθεια για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος στην Πολιτεία του Maine

Το Maine των ΗΠΑ βρίσκεται εν μέσω μιας νέας προσπάθειας να νομιμοποιήσει το στοίχημα, καθώς οι αρμόδιοι κατέθεσαν ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο ρυθμίζει τις βασικές πτυχές λειτουργίας της αγοράς. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι το δεύτερο που κατατίθεται στην Πολιτεία, καθώς το πρώτο δεν είχε ιδιαίτερη τύχη. Συγκεκριμένα, κατάφερε να υπερψηφιστεί στη Γερουσία, αλλά συνάντησε την άρνηση της κυβερνήτη της Πολιτείας, Janet Mills.

Η δεύτερη προσπάθεια, πάντως, περιλαμβάνει διατάξεις για τη νομιμοποίηση του επίγειου και online στοιχήματος και βάζει τα θεμέλια για τη ρύθμιση της διαδικασίας αδειοδότησης των στοιχηματικών εταιρειών που θέλουν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στην Πολιτεία. Οι εμπνευστές του, αλλά και όσοι θέλουν να στοιχηματίζουν νόμιμα στο Maine, ελπίζουν ότι θα έχει καλύτερη τύχη από το προηγούμενο.

 

Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για το στοίχημα στο Maine;

Το νομοσχέδιο SB 1352 ζητά αρχικά να αποκτήσει τη δικαιοδοσία έκδοσης αδειών το τμήμα ελέγχου τυχερών παιχνιδιών που λειτουργεί στο Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Πολιτείας. Το εν λόγω τμήμα θα μπορεί να δέχεται αιτήσεις και να εκδίδει άδειες για τις εταιρείες που καλύπτουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Δικαίωμα αίτησης θα έχουν εταιρείες στοιχήματος που συνεργάζονται με συγκεκριμένες επιχειρήσεις της Πολιτείας, όπως επίγεια καζίνο, ιπποδρόμια και άλλες. Κάθε εταιρεία, μάλιστα, θα μπορεί να αποκτήσει μόνον μία άδεια.

Η άδεια για τη νόμιμη λειτουργία στην αγορά τυχερών παιχνιδιών του Maine θα κοστίζει 20.000 δολάρια, ενώ κάθε νόμιμη εταιρεία θα καλείται να πληρώνει φόρους, ίσους με το 10% των εσόδων από το επίγειο στοίχημα και με το 16% των εσόδων από το online. Τέλος, όλα τα τυχερά παιχνίδια που θα νομιμοποιηθούν στην αγορά του Maine (επίγεια ή online) θα απευθύνονται αποκλειστικά σε παίχτες άνω των 21 ετών.

Οι εμπνευστές του νομοσχεδίου, τέλος, το κατέθεσαν στη Γερουσία και ελπίζουν να έχει καλύτερη τύχη από το προηγούμενο. Θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο του 2019 ένα παρόμοιο νομοσχέδιο κατάφερε να λάβει την έγκριση της Γερουσίας, αλλά συνάντησε την άρνηση της κυβερνήτη Janet Mills, η οποία ανέφερε ότι η Πολιτεία δεν ήταν ακόμα έτοιμη για τη νομιμοποίηση του στοιχήματος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.