Φοιτητές στατιστικής θέλουν να… νικήσουν τους bookmakers

Μια ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου του Cardiff, με εξειδίκευση στη στατιστική, έχει βαλθεί να νικήσει τους bookmakers στο ίδιο τους το παιχνίδι, υπολογίζοντας στατιστικά στοιχεία και δημιουργώντας αλγόριθμους που προβλέπουν μελλοντικά αποτελέσματα αγώνων! Η ομάδα των φοιτητών εκατομμύρια χιλιάδες στατιστικά στοιχεία από χιλιάδες αγώνες του παρελθόντος και έπειτα τα χρησιμοποιούν, τροφοδοτώντας ειδικά ρομπότ που καλούνται να τα χρησιμοποιήσουν, προκειμένου να κάνουν επιτυχημένες προβλέψεις.

 

Μοτίβα αποτελεσμάτων στο ποδόσφαιρο

Η βασική αρχή της έρευνας των φοιτητών στατιστικής είναι ότι τα αποτελέσματα μπορούν να επαναληφθούν σε παρόμοιους αγώνες ποδοσφαίρου. Με αυτή τη λογική, έχουν συγκεντρώσει στατιστικά στοιχεία από αγώνες ποδοσφαίρου περισσότερων από 100 διοργανώσεων ανά τον κόσμο, τα έχουν αναλύσει και τα έχουν τροφοδοτήσει σε ένα ειδικό ρομπότ που έπειτα καλείται να τοποθετήσει τα δικά του στοιχήματα σε επόμενους αγώνες.

Οι φοιτητές, βέβαια, και ο επικεφαλής καθηγητής, Anatoly Zhigljavsky, ανέφεραν πως δεν το κάνουν για τα κέρδη και πως αυτά, αν και είναι σταθερά, δεν είναι μεγάλα.

Σύμφωνα με τον κ. Zhigljavsky, μάλιστα, το ποδόσφαιρο είναι το ιδανικό άθλημα για την έρευνά τους, χάρη στον μεγάλο πλούτο στατιστικών που μπορούν να βρεθούν εύκολα για κάθε αγώνα. Χάρη σε αυτά τα στοιχεία, οι ερευνητές αναλύουν σημαντικά στοιχεία κάθε αγώνα, όπως ο αριθμός των γκολ και των καρτών. Έπειτα, τα στοιχεία χρησιμοποιούνται από το ρομπότ που προχωρά σε πλήρως ενημερωμένες προβλέψεις, λαμβάνοντας υπόψη και τις αποδόσεις που ανακοινώνονται για κάθε σημείο.

 

Ρομποτικοί παίχτες στοιχήματος;

Η βασική ερώτηση που προκύπτει από την έρευνα, βέβαια, είναι μία: θα μπορούν στο μέλλον τα ειδικά ρομπότ να προβλέπουν τα αποτελέσματα του στοιχήματος στο ποδόσφαιρο; Ο καθηγητής Zhigljavsky πιστεύει πως όχι. Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλωστε, τα ρομπότ μπορούν να αναλύσουν κάθε διαθέσιμο στατιστικό και να καταλήξουν σε αλγόριθμους και προγνωστικά. Τα περισσότερα από αυτά, όμως, απαιτούν ανθρώπινη παρέμβαση, ώστε να πάρουν τη σωστή απόφαση. “Γνωρίζουμε πότε να στοιχηματίσουμε κάπου και πότε να μην στοιχηματίσουμε. Γνωρίζουμε πώς να στοιχηματίσουμε. Δυστυχώς, όμως, ακόμη δε γνωρίζουμε πώς να αυτοματοποιήσουμε αποτελεσματικά ρομπότ σε αυτόν τον τομέα”.  Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλωστε, η ομάδα του έχει αναπτύξει στρατηγικές στοιχηματισμού που κρίνονται πιο πολύπλοκες από τις αντίστοιχες των ρομποτικών συνεργατών τους.

Και, όπως είναι φυσικό, παίζει σημαντικό ρόλο και η προσπάθεια πρόβλεψης του απίθανου, καθώς και η αφοσίωση που δείχνουν οι παίχτες του στοιχήματος. Για αυτό το λόγο, απαιτείται σημαντικός χρόνος απόφασης πριν την τοποθέτηση ενός στοιχήματος στο ποδόσφαιρο, είτε μιλάμε για τον ανθρώπινο εγκέφαλο είτε για κάποιον ρομποτικό.



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.