Εθισμένοι στο… ξυστό οι Πορτογάλοι;

Μια νέα έρευνα στην Πορτογαλία προκάλεσε πολλές ανησυχίες στις αρμόδιες Αρχές, αφού δείχνει ότι η χώρα είναι πρώτη στην αγορά ξυστών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα οικονομικά στοιχεία που φανερώνει η έρευνα είναι ανησυχητικά, αφού δείχνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού ξοδεύει αρκετά χρήματα στο ξυστό, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο να αντιμετωπίζει προβλήματα εθισμού στον τζόγο, τα οποία βρίσκουν διέξοδο στο αθώο φαινομενικά ξυστό.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας στην Πορτογαλία

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε, οι Πορτογάλοι ξοδεύουν περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως στο ξυστό. Το συγκεκριμένο νούμερο είναι σίγουρα εντυπωσιακό, αλλά γίνεται ακόμη περισσότερο, αν λάβουμε υπόψη μας ότι πρόκειται για το 16πλάσιο, σε σχέση με το αντίστοιχο που ξοδευόταν πριν μια δεκαετία.

Επιπλέον, πρόκειται για το τριπλάσιο νούμερο, σε σχέση με το αντίστοιχο που ξοδεύεται στη γειτονική (και πολύ μεγαλύτερη) Ισπανία. Άλλωστε, η Πορτογαλία αναδεικνύεται η ευρωπαϊκή χώρα με τα μεγαλύτερα έξοδα στον τομέα του ξυστού.

Η ίδια έρευνα, πάντως, προχώρησε και σε κάποιες ερωτήσεις στους Πορτογάλους παίχτες του ξυστού. Και, παρά τα ανησυχητικά νούμερα, ελάχιστοι είναι οι ερωτηθέντες που πιστεύουν ότι το να ξοδεύουν μεγάλα ποσά στο ξυστό έχει την οποιαδήποτε σύνδεση με τον εθισμό στον τζόγο.

Οι αρμόδιοι, πάντως, δηλώνουν θορυβημένοι από τα αποτελέσματα της έρευνας. Ωστόσο, προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη δήλωση, από την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή ή κάποιον άλλο φορέα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.