Ακραία μέτρα για την καταπολέμηση του παράνομου online στοιχήματος από την Κίνα

Η Κίνα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα παράνομου online στοιχήματος και ανάμεσα στους ενόχους που έχει εντοπίσει βρίσκονται και οι εταιρείες που εδρεύουν στις Φιλιππίνες. Οι εταιρείες αυτές δραστηριοποιούνται μεν νόμιμα στις Φιλιππίνες, αλλά προσεγγίζουν και Κινέζους παίχτες, με παράνομο τρόπο. Επιπλέον, στις εταιρείες αυτές εργάζονται και δεκάδες Κινέζοι πολίτες.

Η Κίνα έχει προσπαθήσει να λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, ακόμη και μέσω πιέσεων προς τις Φιλιππίνες, προκειμένου να απαγορέψουν ολοκληρωτικά το online στοίχημα. Ωστόσο, οι πιέσεις αυτές δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Για αυτό το λόγο, οι κινεζικές Αρχές προχώρησαν σε ακραία μέτρα και ακύρωσαν τα διαβατήρια των Κινέζων πολιτών που εργάζονται για τις συγκεκριμένες εταιρείες!

 

Χωρίς διαβατήριο οι εργαζόμενοι στις εταιρείες των Φιλιππίνων

Οι εταιρείες online στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στις Φιλιππίνες έχουν προσλάβει δεκάδες Κινέζους υπαλλήλους, που απλά περνούν τα σύνορα. Εξαιτίας των νέων ακραίων μέτρων που έλαβαν οι κινεζικές Αρχές, όμως, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν έχουν δικαίωμα να περάσουν ξανά τα σύνορα, αφού τα διαβατήριά τους έχουν ακυρωθεί.

Με αυτόν τον τρόπο, οι αρμόδιοι κατάφεραν ένα (προσωρινό τουλάχιστον) πλήγμα στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις Φιλιππίνες, αφού τους στέρησαν ένα μεγάλο κομμάτι του εργατικού δυναμικού τους. Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, μάλιστα, θα συνεχίσουν να σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τις συγκεκριμένες εταιρείες, έως ότου αποχωρήσουν εντελώς από την κινεζική αγορά. 

 

Απόλυτος ρυθμιστής στις γειτονικές αγορές η Κίνα

Προς το παρόν, βέβαια, δεν έχουν εκτιμηθεί τα αποτελέσματα και οι επιπτώσεις των ακραίων μέτρων της Κίνας στη λειτουργία της αγοράς online στοιχήματος των Φιλιππίνων, αλλά αποδεικνύεται ότι η πανίσχυρη Κίνα μπορεί να επηρεάσει τη λειτουργία της αγοράς online στοιχήματος ακόμη και των γειτονικών χωρών της. Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι πριν μερικούς μήνες προχώρησε σε πιέσεις προς την Καμπότζη, η οποία τελικά αποφάσισε να καταργήσει τη νόμιμη αγορά στοιχήματος που λειτουργούσε στη χώρα.

Να θυμίσουμε πως η αρμόδια Αρχή των Φιλιππίνων πάγωσε την ισχύ των αδειών που έχουν απονεμηθεί σε εταιρείες του εξωτερικού λόγω πιέσεων από την κινεζική κυβέρνηση.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.