Τιμωρήθηκε Άγγλος ποδοσφαιριστής για εσκεμμένες κάρτες λόγω στοιχήματος

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Lincoln, Bradley Wood, κρίθηκε ένοχος από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FA) της Αγγλίας για στοιχηματικές απάτες και αποφασίστηκε ο αποκλεισμός του από επίσημες διοργανώσεις. Αναλυτικότερα, ο Wood κρίθηκε ένοχος για 25 παραβάσεις των κανονισμών της FA περί στοιχήματος, αφού λάμβανε εσκεμμένα κίτρινες και κόκκινες κάρτες, προκειμένου να κερδίζει στο στοίχημα!

Το αποτέλεσμα ήταν ο πρώην ποδοσφαιριστής της Lincoln να κληθεί να πληρώσει ένα μεγάλο πρόστιμο, αλλά και να αποκλειστεί από τις διοργανώσεις της FA για τα επόμενα 6 χρόνια.

 

Το χρονικό της στοιχηματικής απάτης

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Bradley Wood έπαιξε σε συγκεκριμένους αγώνες ποδοσφαίρου με τέτοιο τρόπο, ώστε να λάβει κίτρινες και κόκκινες κάρτες. Ο ίδιος και κάποιοι γνωστοί του, φρόντιζαν πρώτα να στοιχηματίσουν στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο, προκειμένου να εξασφαλίσουν κέρδη.

Πέρα από την ηθική διάσταση της υπόθεσης (οι ποδοσφαιριστές απαγορεύεται να στοιχηματίζουν, για λόγους δεοντολογίας), υπάρχει σύμφωνα με την FA και η ποινική. Ο Wood κατηγορείται ότι επηρέασε αγορά στοιχήματος στο ποδόσφαιρο, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι τα ποσά που στοιχηματίστηκαν στα συγκεκριμένα σημεία (σε κάποιες περιπτώσεις και τετραψήφια) δε συνάδουν με τον μέσο όρο τέτοιων αγορών, οι οποίες συνοδεύονται από υψηλό ρίσκο. Τα κέρδη που εξασφάλισε ο ποδοσφαιριστής και οι γνωστοί του, μάλιστα, ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ.

Οι βαρύτερες κατηγορίες, πάντως, αφορούν σε δύο αγώνες του FA Cup, απέναντι στην Ίπσγουιτς και στην Μπέρνλι, όπου ο παίχτης κρίθηκε ένοχος χωρίς αμφιβολία ότι έλαβε εσκεμμένα δύο κίτρινες κάρτες.

 

Η τιμωρία της FA

H FA αποφάσισε ότι ο Wood είναι ένοχος και τον τιμώρησε με αποκλεισμό έξι ετών από κάθε επίσημη διοργάνωση. Επιπλέον, βεβαίωσε ένα πρόστιμο ύψους 4.000 ευρώ, ενώ παράλληλα αναγκάζει τον ποδοσφαιριστή να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα, ύψους 1.700 ευρώ. 

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.