Κατά του “βομβαρδισμού” στοιχηματικών διαφημίσεων προειδοποιεί η ολλανδική KSA

Η Ολλανδία ετοιμάζεται να ανοίξει την αγορά online στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών του διαδικτύου τον Οκτώβριο του 2021 και οι αρμόδιοι έχουν ήδη ξεκινήσει να επικεντρώνονται στους παράπλευρους τομείς της αγοράς, όπως αυτός της διαφήμισης. Πριν μερικές ημέρες, ο πρόεδρος της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής, της KSA, προειδοποίησε ότι δε θα γίνει ανεκτός “βομβαρδισμός” στοιχηματικών διαφημίσεων και πως οι νόμιμες ιστοσελίδες θα πρέπει να είναι συγκρατημένες, αν δε θέλουν να επιβληθούν αυστηροί περιορισμοί.

Συγκεκριμένα, ο René Jansen δήλωσε ότι οι αρμόδιοι δε σκοπεύουν προς το παρόν να επιβάλλουν ιδιαίτερα αυστηρούς περιορισμούς για την προβολή στοιχηματικών διαφημίσεων και πως θα εμπιστευτούν τις ιστοσελίδες να προβάλλουν τις υπηρεσίες τους με μέτρο. Στην περίπτωση, όμως, που εντοπιστούν υπερβολές, η KSA και οι υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές θα αναγκαστούν να παρέμβουν.

 

Οι ανακοινώσεις της KSA για τις στοιχηματικές διαφημίσεις

Προς το παρόν, οι περιορισμοί που ισχύουν στην Ολλανδία, όσον αφορά στις διαφημίσεις στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών, είναι οι βασικοί. Οι νόμιμες ιστοσελίδες δε μπορούν να ωθούν τους παίχτες στα τυχερά παιχνίδια, αλλά ούτε και να απευθύνονται σε ευπαθείς ομάδες, όπως οι νέοι. Παράλληλα, τα online καζίνο (που θεωρούνται ότι προσφέρουν παιχνίδια μεγαλύτερου ρίσκου) δε μπορούν να διαφημίζονται από τις 6 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Οι υπεύθυνοι θεωρούν ότι σε αυτό το χρονικό σημείο δεν απαιτούνται περισσότεροι περιορισμοί και καλούν τις νόμιμες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών να είναι συγκρατημένες ως προς τη διαφημιστική προβολή τους. Αν, όμως, παρατηρηθεί καταιγισμός τέτοιων διαφημίσεων, τότε η KSA θα αναγκαστεί να αναλάβει δράση και να επιβάλει νέους περιορισμούς. Στις δηλώσεις του, μάλιστα, ο René Jansen αναφέρθηκε σε παραδείγματα άλλων χωρών, που έχουν περιορίσει σημαντικά ή έχουν απαγορεύσει πλήρως τις διαφημίσεις, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, το Βέλγιο και η Ισπανία.

Ο René Jansen κατέληξε ότι επιθυμεί να μη χρειαστεί να φτάσουν σε αυτό το σημείο και πως θα εμπιστευθεί αρχικά τις νόμιμες ιστοσελίδες. Αν, όμως, καταχραστούν της εμπιστοσύνης αυτής, τότε θα τεθούν αυστηροί περιορισμοί σε ισχύ.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.