Παράταση των έκτακτων περιοριστικών μέτρων επιθυμεί η σουηδική κυβέρνηση

Η σουηδική κυβέρνηση είχε αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες από την αρχή σχεδόν της πανδημίας, προκειμένου να προστατέψει τους παίχτες του στοιχήματος και των άλλων τυχερών παιχνιδιών από τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, εν μέσω απομόνωσης. Μεταξύ άλλων, οι αρμόδιοι είχαν αποφασίσει να επιβάλουν ένα προσωρινό όριο καταθέσεων σε online καζίνο και άλλες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών, το οποίο ισχύει έως ακόμα και πιθανότατα θα συνεχίσει να ισχύει για το μεγαλύτερο κομμάτι του 2021.

Συγκεκριμένα, οι παίχτες online τυχερών παιχνιδιών από τη Σουηδία μπορούν να καταθέτουν έως και 500 ευρώ την εβδομάδα. Το συγκεκριμένο μέτρο αποφασίστηκε, προκειμένου να μην είναι σε θέση να παρασύρονται όσοι παίχτες παίζουν online, και οι υπεύθυνοι θέλουν να το επεκτείνουν.

 

Τα σχέδια των αρμοδίων για το όριο καταθέσεων

Το μέτρο για το εβδομαδιαίο όριο καταθέσεων στους λογαριασμούς online τυχερών παιχνιδιών τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή τον Ιούλιο του 2020 και, σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια των αρμοδίων, θα ίσχυε μόνον έως το τέλος της χρονιάς. Ωστόσο, η επιμονή της πανδημίας τους ανάγκασε να προχωρήσουν σε μια σειρά από παρατάσεις για την ισχύ του μέτρου, με την τελευταία να προβλέπει ότι θα παραμείνει ενεργό έως και τον Ιούνιο.

Οι αρμόδιοι, πάντως, προβλέπουν ότι η εικόνα της πανδημίας και τα προβλήματα που δημιουργεί δεν πρόκειται να βελτιωθούν τους επόμενους μήνες. Για αυτό το λόγο, η κυβέρνηση επιθυμεί να παρατείνει το μέτρο για το όριο καταθέσεων έως το Νοέμβριο. Όπως είναι φυσικό, οι αντιδράσεις από φορείς της αγοράς και παίχτες είναι αρκετές, αλλά, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, οι αρμόδιοι δε μοιάζουν διατεθειμένοι να αλλάξουν γνώμη, παρά τις προειδοποιήσεις ότι η συνεχόμενη ισχύς του μέτρου οδηγεί πολλούς παίχτες σε παράνομες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών, όπου δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους περιορισμούς.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.