Ενστάσεις για τους στοιχηματικούς περιορισμούς στην Ισπανία εξέφρασε η EGBA

Η EGBA (European Gaming and Betting Association), το συλλογικό ευρωπαϊκό όργανο των εταιρειών στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ευρώπη, εξέφρασε μια σειρά από ενστάσεις και προβληματισμούς για τους περιορισμούς που ετοιμάζεται να επιβάλλει κυβέρνηση στην Ισπανία. Οι υπεύθυνοι της EGBA χαιρέτισαν μεν την προσπάθεια των αρμοδίων να ενισχύσουν την προστασία των Ισπανών παιχτών, αλλά τονίζουν ότι κάποια από τα μέτρα είναι υπερβολικά και ενδεχομένως θα έχουν πιο πολλά αρνητικά αποτελέσματα στη λειτουργία της αγοράς.

Ο τομέας με τον οποίο διαφωνεί περισσότερο η EGBA είναι αυτός των διαφημίσεων και της προβολής των εταιρειών στοιχήματος που δραστηριοποιούνται στην Ισπανία. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των υπευθύνων, οι αυστηροί περιορισμοί στη διαφήμιση θα μπερδέψουν τα όρια ανάμεσα στις νόμιμες και στις παράνομες στοιχηματικές εταιρείες.

 

Οι περιορισμοί της Ισπανίας στον διαφημιστικό τομέα

Πριν μερικές ημέρες, η κυβέρνηση συνεργασίας της Ισπανίας ανακοίνωσε μια σειρά από αυστηρά μέτρα για τη λειτουργία της αγοράς στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών. Κάποια από αυτά τα μέτρα αφορούν και στον τομέα της διαφήμισης, ο οποίος θα γίνει σύντομα πολύ λιγότερο φιλόξενος για τις εταιρείες τυχερών παιχνιδιών. Μεταξύ άλλων, άλλωστε, εξετάζεται η απαγόρευση χορηγιών προς τον αθλητισμό, η απαγόρευση των διαφημίσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και η ίδια αντιμετώπιση των στοιχηματικών διαφημίσεων με άλλα επιβλαβή προϊόντα, όπως ο καπνός και το αλκοόλ.

 

Οι ενστάσεις της EGBA

Η EGBA αναφέρει ότι θα σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησης, από τη στιγμή που σκοπός της είναι να προστατέψει τους παίχτες από υπερβολική έκθεση στις στοιχηματικές διαφημίσεις και τη δημιουργία προβλημάτων εθισμού στον τζόγο. Ωστόσο, αναφέρει ότι τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι υπερβολικά και ενδεχομένως προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά από αυτή που υπολογίζουν οι αρμόδιοι.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.