Αυστηρότεροι κανόνες για τις στοιχηματικές διαφημίσεις στη Σουηδία

Η ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Σουηδίας, η Spelinspektionen, ανακοίνωσε τη στήριξή της στα σχέδια της κυβέρνησης να επιβάλει αυστηρότερους κανόνες σε μια σειρά διαφημίσεων που μπορούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές. Συγκεκριμένα, η Spelinspektionen δήλωσε πως συμφωνεί με την απόφαση να επεκταθεί η χρηματική τιμωρία και σε όσες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών μεταδίδουν διαφημίσεις που μπορούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές, ώστε να πραγματοποιήσουν χρηματικές συναλλαγές.

Σήμερα, τέτοιου είδους τιμωρία ισχύει μόνο για διαφημίσεις που εμφανίζονται πιεστικές ως προς την πραγματοποίηση συναλλαγών, αλλά η κυβέρνηση επιθυμεί να επεκτείνει αυτούς τους αυστηρούς κανόνες και σε άλλου είδους διαφημίσεις, ειδικά σε περιπτώσεις όπως αυτές των τυχερών παιχνιδιών, όπου η προστασία των καταναλωτών είναι απαραίτητη.

 

Τα νέα πρόστιμα για τις στοιχηματικές διαφημίσεις στη Σουηδία

Σήμερα, στη Σουηδία επιβάλλεται πρόστιμο μόνο σε διαφημίσεις που πιέζουν με κάποιον τρόπο τους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν μια συναλλαγή. Τέτοια πρόστιμα έχουν πληρώσει κατά καιρούς και στοιχηματικές εταιρείες, οι οποίες έχουν μεταδώσει διαφημίσεις τέτοιου είδους.

Η κυβέρνηση, όμως, θέλει πιο αυστηρούς κανόνες στη διαφημιστική αγορά και επέκταση του συγκεκριμένου προστίμου και σε άλλες περιπτώσεις. Για αυτό το λόγο προώθησε την επιβολή τέτοιου προστίμου και σε περιπτώσεις που μια διαφήμιση μπορεί να παραπλανήσει τους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν και συναλλαγή. Η επέκταση αυτή βρήκε σύμφωνη και την Spelinspektionen, η οποία έχει επιφορτιστεί με το καθήκον να ελέγχει για τέτοιες παραβάσεις τις διαφημίσεις στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών.

Όσες επιχειρήσεις παραβιάζουν τους νέους κανόνες, λοιπόν, θα καλούνται να πληρώνουν το σχετικό πρόστιμο, το οποίο ισούται με το 4% των ετήσιων εσόδων τους. Αυτό το πρόστιμο, εκτιμούν οι αρμόδιοι, θα επιβάλει περισσότερες ευθύνες στις στοιχηματικές ιστοσελίδες και θα ενισχύσει την προστασία των καταναλωτών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.