Το δικό τους σώμα διαφύλαξης ακεραιότητας στοιχηματισμού απέκτησαν οι ΗΠΑ

H αγορά στοιχήματος των ΗΠΑ βρίσκεται ακόμη στα πρώτα βήματα ανάπτυξης και η ανάπτυξη αυτή δεν απαιτεί μόνο κορυφαίες στοιχηματικές εταιρείες και σαφείς νόμους, αλλά και ένα σώμα που θα εγγυάται την ακεραιότητα, τόσο της βιομηχανίας του στοιχήματος όσο και των αμερικανικών αθλημάτων. Το συγκεκριμένο σώμα ιδρύθηκε πριν μερικές ημέρες, με πρωτοβουλία των κορυφαίων στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για το SWIMA (Sports Wagering Integrity Monitoring Association), το οποίο αποτελεί τον πρώτο μη κερδοσκοπικό οργανισμό τέτοιου χαρακτήρα στις ΗΠΑ. Σκοπός του SWIMA είναι να εποπτεύει την αγορά και να εντοπίζει ύποπτα περιστατικά στοιχηματισμού, τα οποία έπειτα θα καταγγέλλει στις αρμόδιες Αρχές.

 

Η δημιουργία και σύνθεση της SWIMA

Η δημιουργία της SWIMA αποτέλεσε αποκλειστικά ιδιωτική πρωτοβουλία και οφείλεται στη συνεργασία κάποιων από τις κορυφαίες εταιρείες στοιχήματος των ΗΠΑ που δραστηριοποιούνται νόμιμα. Συγκεκριμένα, για την ίδρυσή της συνεργάστηκαν οι MGM, Caesars, William Hill, DraftKings, Paddy Power Betfair's FanDuel, 888 Holdings, Bet365, Golden Nugget, Hard Rock International, Resorts Casino Hotel και Tropicana Atlantic City. Παράλληλα, στο ΔΣ της SWIMA συμμετέχουν και στελέχη του νομικού τομέα, όπως ο πρώην βοηθός εισαγγελέα του New Jersey, George Rover.

Σκοπός της SWIMA είναι να διατηρήσει την ακεραιότητα της αγοράς στοιχήματος και των αθλημάτων των ΗΠΑ. Αυτό θα επιτυγχάνεται μέσω της εποπτείας των στοιχημάτων που θα δέχονται οι εταιρείες. Σε περίπτωση που εντοπιστούν ύποπτα στοιχήματα, συμπεριφορές ή μοτίβα, το κάθε μέλος της SWIMA θα ενημερώνει τους αρμόδιους και θα κρίνεται αν απαιτείται παρέμβαση των διωκτικών Αρχών. Η δομή λειτουργίας της SWIMA, μάλιστα, έχει βασιστεί στην αντίστοιχη του αρμόδιου ευρωπαϊκού σώματος, της ESSA.

Τη δημιουργία της SWIMA, τέλος, χαιρέτισε με ανακοίνωσή της και η AGA (American Gaming Association).

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.