Προτάσεις για νέα περιοριστικά μέτρα στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της Σουηδίας

Η Spelmarknadsutredningen, η επιτροπή που δημιουργήθηκε για την αξιολόγηση της λειτουργίας της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στη Σουηδία, ολοκλήρωσε την έκθεσή της, η οποία είχε σκοπό να εξετάσει νέα μέτρα, τα οποία θα καθιστούν πιο ασφαλή τα τυχερά παιχνίδια που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα. Η πολυαναμενόμενη έκθεση, προτείνει νέα μέτρα, στο πνεύμα της εξαιρετικά αυστηρής σουηδικής αγοράς, τα οποία θα περιορίσουν ακόμα περισσότερο τη λειτουργία των νόμιμων εταιρειών στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών.

Τα μέτρα που προτείνει η Spelmarknadsutredningen δεν είναι δεσμευτικά, αλλά θα ληφθούν σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση, όταν θα κληθεί να ανανεώσει τους νόμους που διέπουν τη λειτουργία της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

 

Οι νέοι περιορισμοί που προτείνει η έκθεση

Η έκθεση της Spelmarknadsutredningen ξεκινά με τις προσπάθειες που θα πρέπει να ληφθούν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα το φαινόμενο των παράνομων τυχερών παιχνιδιών. Η έκθεση προτείνει την υποχρέωση ξεχωριστής αδειοδότησης των παρόχων λογισμικού και νέες απαγορεύσεις, όσον αφορά στην προώθηση υπηρεσιών μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων.

Παράλληλα, η έκθεση προτείνει μια νέα σειρά περιορισμών για τη λειτουργία των νόμιμων ιστοσελίδων. Η κύρια πρόταση της έκθεση απευθύνεται στην ρυθμιστική Αρχή Spelinspektionen, η οποία θα πρέπει να κατατάξει όλα τα νόμιμα τυχερά παιχνίδια, με βάση το ρίσκο που παρουσιάζουν για εθισμό στον τζόγο, και να απαγορεύσει τη διαφημιστική προώθησή τους ανάμεσα στις 6 το πρωί και τις 9 το βράδυ. Παράλληλα, η έκθεση προτείνει τη μονιμοποίηση του ανώτατου ποσού κατάθεσης στα online καζίνο (ένα προσωρινό μέτρο που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις) και την επιβολή αυστηρότερων μέτρων, όσον αφορά στην ταυτοποίηση των παιχτών από τις νόμιμες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών.

Η έκθεση, τέλος, προτείνει να καταργηθούν οι περιορισμοί των προσφορών για εκείνους τους παρόχους που διεξάγουν λοταρίες και άλλες κληρώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ώστε να είναι σε θέση να ανταγωνίζονται αποτελεσματικότερα τις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.