Αλλαγές στη διεξαγωγή των λοταριών ετοιμάζει η Νιγηρία

Η Νιγηρία αποτελεί μία από τις λίγες χώρες της Αφρικής που διατηρεί νόμιμη αγορά τυχερών παιχνιδιών και μεγάλο κομμάτι της αγοράς αυτής αποτελούν οι λοταρίες, οι οποίες διεξάγονται κατά κύριο λόγο από ιδιωτικές εταιρείες. Η κυβέρνηση, μάλιστα, ποντάρει πολλά σε αυτές τις λοταρίες, καθώς είναι αρκετά δημοφιλείς στη χώρα και αποφέρουν σημαντικά έσοδα στα κρατικά ταμεία.

Ωστόσο, υπάρχουν και απώλειες στα έσοδα του Δημοσίου από τις λοταρίες, εξαιτίας κάποιων νομικών κενών, τα οποία εκμεταλλεύονται οι διοργανώτριες εταιρείες, προκειμένου να γλιτώνουν φόρους. Αυτά τα κενά επιθυμούν να καλύψουν οι αρμόδιοι, ώστε να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα από τις λοταρίες και να ενισχυθεί η εθνική οικονομία.

 

Τα σχέδια των αρμοδίων για την ενίσχυση των κρατικών εσόδων

Τα σχέδια των αρμοδίων ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες η NLRC, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Νιγηρίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα δημιουργηθεί ένα κεντρικό σύστημα εποπτείας των λοταριών, το οποίο θα ελέγχει κάθε κλήρωση, προκειμένου να μην υπάρχουν απώλειες δημοσίων εσόδων. Χάρη στους αυστηρότερους ελέγχους, θα καλύπτονται κενά και παραθυράκια που ενδεχομένως κοστίζουν χρήματα στο Δημόσιο, ώστε τα πάντα να διεξάγονται τυπικά και νομότυπα. Ο επικεφαλής της NLRC, μάλιστα, Lanre Gbajabiamila, δήλωσε ότι το νέο σύστημα διεξαγωγής των λοταριών θα πρέπει να θυμίζει τα αντίστοιχα επιτυχημένων χωρών στον συγκεκριμένο τομέα, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία.

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν και τη διεξαγωγή μιας νέας εθνικής λοταρίας, η οποία θα διεξάγεται από κρατικούς φορείς. Τα έσοδα της συγκεκριμένης λοταρίας θα καταλήγουν απευθείας στα δημόσια ταμεία και οι Νιγηριανοί θα έχουν επιπλέον κίνητρα για την επιλέξουν από τις υπάρχουσες, καθώς θα υπόσχεται υψηλότερα κέρδη.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.