Θα διατηρήσουν πρόσβαση στην αγγλική αγορά οι εταιρίες στοιχήματος του Γιβραλτάρ

Το Brexit θα αλλάξει πολλά στον τρόπο που πολλές εταιρείες ανά την Ευρώπη θα δραστηριοποιούνται στην αγγλική αγορά και θα επηρεάσει πολλούς τομείς, όπως αυτός του online στοιχήματος. Πολλές από τις εταιρίες στοιχημάτων που δραστηριοποιούνται στην Αγγλία, άλλωστε, εδρεύουν στο Γιβραλτάρ, επωφελούμενες μέχρι σήμερα των ευνοϊκών όρων συνεργασίας Αγγλίας και Γιβραλτάρ.

Αυτό, βέβαια, αναμένεται να αλλάξει μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, η αγγλική κυβέρνηση διαβεβαίωσε τις εταιρίες που εδρεύουν στο Γιβραλτάρ (μεταξύ τους και αρκετές στοιχηματικές εταιρίες) πως θα εξακολουθήσουν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά.

 

Οι δεσμεύσεις της αγγλικής κυβέρνησης προς τις εταιρείες στοιχήματος

Αναλυτικότερα, οι αρμόδιοι ενημέρωσαν τους εκπροσώπους εταιρειών που εδρεύουν στο Γιβραλτάρ σχετικά με το νέο status quo, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ μόλις το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει και επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, οι εταιρίες, στοιχηματικές ή άλλες, θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου έως το 2020.

Επόμενο βήμα θα είναι η θέσπιση ενός νέου πλαισίου, ειδικά για το Γιβραλτάρ, το οποίο θα καθορίσει τις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις στοιχηματικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται με έδρα το Γιβραλτάρ.

 

Η περίπτωση του Γιβραλτάρ

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, από τη στιγμή που το Γιβραλτάρ αποτελεί υπερπόντιο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι ανεξάρτητο κράτος-μέλος της Ε.Ε., θα πρέπει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό σημαίνει ότι, μετά το Brexit, οι εταιρίες που εδρεύουν στο Γιβραλτάρ δε θα μπορούν να εκμεταλλεύονται τα προνόμια που είχαν έως σήμερα.

Αυτό θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε στοιχηματικές εταιρίες που εδρεύουν στο Γιβραλτάρ και δραστηριοποιούνται εντός της Ε.Ε., αλλά όχι και σε όσες προσβλέπουν σε αποκλειστική δραστηριοποίηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, εφόσον η κυβέρνηση της χώρας υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. 

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.