Πλήρες νομοθετικό πλαίσιο ζητούν οι στοιχηματικές ιστοσελίδες στη Νότια Αφρική

Σε πρόσφατο online συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από φορείς της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στην Αφρική, οι υπεύθυνοι των στοιχηματικών ιστοσελίδων ζήτησαν από τους αρμόδιους να δημιουργήσουν ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο, που θα αποτρέπει τη λειτουργία παράνομων ιστοσελίδων και άλλων επιχειρήσεων και θα προστατεύει αποτελεσματικότερα, όχι μόνο τα συμφέροντά τους, αλλά και τους παίχτες.

Θυμίζουμε πως στη Νότια Αφρική ισχύουν νόμοι για τα online τυχερά παιχνίδια και οι ιστοσελίδες που θέλουν να δραστηριοποιούνται νόμιμα αιτούνται άδειας. Ωστόσο, ο έλεγχος της αγοράς είναι στην καλύτερη περίπτωση υποτυπώδης και τα αντικίνητρα για παράνομη λειτουργία σχεδόν μηδενικά.

 

Λειτουργία σε μια υγιή αγορά επιθυμούν οι στοιχηματικές ιστοσελίδες

Πολλές ιστοσελίδες στοιχήματος λειτουργούν 100% νόμιμα στη Νότια Αφρική, έχοντας εξασφαλίσει μια από τις απαραίτητες άδειες και πληρώνοντας τους απαραίτητους φόρους. Ωστόσο, η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς κάνουν ελάχιστα, προκειμένου να διαφυλάξουν τη λειτουργία της αγοράς. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους των ιστοσελίδων, οι παράνομες επιχειρήσεις επίγειων τυχερών παιχνιδιών ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια, ενώ και όσες ιστοσελίδες θέλουν να λειτουργήσουν χωρίς άδεια δεν έχουν να αντιμετωπίσουν κάποια τιμωρία.

Για αυτό το λόγο, οι φορείς της αγοράς ζητούν ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο με τη σειρά του θα φέρει αυστηρότερα μέτρα διαφύλαξης της αγοράς. Αναλυτικότερα, ζητούν μεταξύ άλλων τον αυστηρότερο έλεγχο στον επίγειο και στον online τομέα, αλλά και μια σειρά από αντικίνητρα για όσες ιστοσελίδες εποφθαλμιούν την παράνομη λειτουργία τους στην αγορά. Μια από τις προτάσεις που κατατέθηκαν προτείνει το μπλοκάρισμα συναλλαγών με μη αδειοδοτημένες ιστοσελίδες από τις τράπεζες.

Με αυτόν τον τρόπο, κατέληξαν οι φορείς της αγοράς, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα βγουν κερδισμένοι. Οι ιστοσελίδες στοιχήματος θα έχουν ένα λόγο να διεκδικήσουν μια άδεια, το Δημόσιο θα σταματήσει να χάνει έσοδα από φόρους και οι παίχτες θα είναι πλήρως προστατευμένοι στο παιχνίδι τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.