Έγινε το πρώτο βήμα για τη νομιμοποίηση του επίγειου στοιχήματος στη Βραζιλία

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας υπέγραψε το σχέδιο της κυβέρνησης για τις νέες επενδύσεις και τις αποκρατικοποιήσεις και με αυτόν τον τρόπο έκανε το πρώτο βήμα για τη νομιμοποίηση του επίγειου στοιχήματος. Στο σχετικό σχέδιο, άλλωστε, προβλέπεται η ιδιωτικοποίηση της κρατικής εταιρείας που διεξάγει το εθνικό λαχείο της Βραζιλίας και προσθέτει στη γκάμα παιχνιδιών της και το αθλητικό στοίχημα.

Θυμίζουμε ότι στη Βραζιλία απαγορεύεται προς το παρόν το επίγειο στοίχημα. Τα μόνα τυχερά παιχνίδια που επιτρέπονται είναι τα λαχεία και οι κληρώσεις της κρατικής εταιρείας, η οποία όμως αναμένεται να ιδιωτικοποιηθεί σύντομα και να αποκτήσει το δικαίωμα διεξαγωγής επίγειου στοιχήματος.

 

Τι προβλέπει ο νόμος για την ιδιωτικοποίηση;

Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας υπέγραψε το νόμο 10.467/2020, ο οποίος προβλέπει πως το στοίχημα νομιμοποιείται στη χώρα και προστίθεται στο σχέδιο επενδύσεων και αποκρατικοποιήσεων. Με άλλα λόγια, ο εθνικός φορέας που διεξάγει τυχερά παιχνίδια στη Βραζιλία θα περάσει σύντομα σε ιδιωτικά χέρια και θα αποκτήσει και το δικαίωμα διεξαγωγής επίγειου στοιχήματος.

Για να φτάσουμε στο σημείο που θα μιλάμε για το επίσημο ντεμπούτο του επίγειου στοιχήματος στη Βραζιλία, όμως, θα πρέπει να ολοκληρωθούν αρκετές τυπικές διαδικασίες. Αρχικά, προβλέπεται μια μεταβατική περίοδος, κατά την οποία θα οριστούν οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή επίγειου στοιχήματος από ιδιώτες. Επιπλέον, μια κρατική επιτροπή έχει ήδη δημιουργηθεί, προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα βήματα της ιδιωτικοποίησης και της νομιμοποίησης του στοιχήματος. Η επιτροπή αυτή θα αναθέσει και σε μια σειρά ειδικών συμβούλων το έργο της δημιουργίας πλαισίου λειτουργίας της αγοράς.

Η απόφαση της κυβέρνησης της Βραζιλίας, τέλος, αποτελεί και ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος. Ειδικά στον online τομέα, δεν υπάρχει καμία τιμωρία για τον παράνομο στοιχηματισμό και πολλές στοιχηματικές ιστοσελίδες λειτουργούν χωρίς άδεια και χωρίς επιπτώσεις.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.