Ξεκίνησαν τα υψηλά πρόστιμα για τις παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες της ολλανδικής αγοράς

Οι αρμόδιοι της ολλανδικής αγοράς στοιχήματος ξεκίνησαν να κάνουν πράξη τις απειλές τους προς τις παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες και άρχισαν να μοιράζουν πρόστιμα σε όσες εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται χωρία άδεια στη χώρα. Το πρώτο υπέρογκο πρόστιμο βεβαιώθηκε σε μια σχετικά μικρή στοιχηματική ιστοσελίδα, που εδρεύει στο Curaçao και συνέχισε να προσεγγίζει Ολλανδούς παίχτες, παρά τις προειδοποιήσεις των αρμοδίων.

Η επιβολή των τεράστιων προστίμων έρχεται σε αντίθεση με την έως πρόσφατα στάση των ολλανδικών Αρχών απέναντι στις παράνομες ιστοσελίδες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών. Η Ολλανδία απαγόρευε τα online τυχερά παιχνίδια και δεν επέτρεπε σε καμία ιστοσελίδα να δραστηριοποιηθεί στη χώρα. Ωστόσο, οι ιστοσελίδες που αποφάσιζαν να παρανομήσουν αντιμετώπιζαν ελάχιστες συνέπειες.

 

Η αλλαγή πλεύσης της Ολλανδίας

Πρόσφατα, όμως, η Ολλανδία αποφάσισε να νομιμοποιήσει το online στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια. Οι διαδικασίες για τη δημιουργία μιας νέας και νόμιμης αγοράς έχουν ήδη ξεκινήσει και ένας από τους σημαντικότερους τομείς προετοιμασίας είναι η αποθάρρυνση των στοιχηματικών ιστοσελίδων να δραστηριοποιούνται παράνομα στη χώρα.

Για αυτό το λόγο, οι αρμόδιοι είχαν προειδοποιήσει πριν μερικούς μήνες ότι θα σταματήσουν να δείχνουν επιείκεια στις παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες. Και οι απειλές τους έγιναν πράξη, με την πρώτη ιστοσελίδα που τιμωρείται να είναι η Virtual Coin Gaming. Η συγκεκριμένη εδρεύει στο Curaçao και δραστηριοποιείται εδώ και καιρό στην Ολλανδία, χωρίς όμως να έχει αιτηθεί άδεια νόμιμης λειτουργίας. Για αυτό το λόγο, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να την τιμωρήσουν με πρόστιμο 600.000 ευρώ, προκειμένου να την αποθαρρύνουν από το να συνεχίσει να προσεγγίζει Ολλανδούς παίχτες, αλλά και για να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή σε άλλες παράνομες ιστοσελίδες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.