Φυσική παρουσία από τις εταιρείες στοιχήματος απαιτούν οι ολλανδικές Αρχές

Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού της Ολλανδίας αποφάσισε να ασχοληθεί με τον πολύπαθο νόμο του στοιχήματος της χώρας, ο οποίος υπόκειται σε συνεχείς αλλαγές και δεν έχει τεθεί σε ισχύ, παρά το γεγονός ότι δημιουργήθηκε από το 2015. Οι βουλευτές των κομμάτων της κυβέρνησης συνασπισμού συμφώνησαν σε αρκετά σημεία του νόμου, ένα εκ των οποίων αφορά στην υποχρέωση των στοιχηματικών εταιρειών που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε αυτή να διατηρούν φυσική παρουσία στη χώρα.

 

Οι λεπτομέρειες της απόφασης της ολλανδικής κυβέρνησης

Σύμφωνα με τη νέα διάταξη που έφερε στο κοινοβούλιο η ολλανδική κυβέρνηση, οι στοιχηματικές εταιρείες που επιθυμούν να αποκτήσουν (ή έχουν ήδη αποκτήσει) την απαραίτητη άδεια νόμιμης δραστηριότητας θα πρέπει να διατηρούν κάποια μορφή φυσικής παρουσίας στη χώρα.

Αν και δεν ξεκαθαρίζεται τι ακριβώς εννοούν οι υπεύθυνοι με τον όρο “κάποια μορφή φυσικής παρουσίας”, τα επικρατέστερα σενάρια είναι δύο: πρώτον, ότι θα επιτρέπεται μόνο στις χώρες που εδρεύουν στην Ολλανδία να αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια και δεύτερον ότι οι εταιρείες του εξωτερικού που θα θέλουν να αποκτήσουν την άδεια θα πρέπει να διατηρούν γραφεία και στην Ολλανδία.

Το δεύτερο σενάριο είναι το επικρατέστερο, καθώς η απόφαση να δοθούν άδειες μόνο σε ολλανδικές εταιρείες στοιχήματος θα ερχόταν σε αντίθεση με τους νόμους ελεύθερης διακίνησης υπηρεσιών και προϊόντων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Οι σημερινοί νόμοι για το στοίχημα στην Ολλανδία

Παρά το γεγονός ότι στην αγορά επίγειου στοιχήματος στην Ολλανδία ισχύει κρατικό μονοπώλιο, στην αγορά του online στοιχήματος δεν υπάρχουν ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να προστατέψουν τους παίχτες (αλλά και το Δημόσιο) από τον παράνομο στοιχηματισμό. Οι εταιρείες του εξωτερικού δραστηριοποιούνται ανενόχλητες στη χώρα και ο νόμος που θα έθετε περιορισμούς βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά, από το 2015.

Οι αρμόδιες Αρχές συνεχίζουν να κόβουν και να ράβουν τον συγκεκριμένο νόμο, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την παραπάνω απόφαση, αλλά οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πλήρη ρύθμιση της αγοράς από το 2019 και έπειτα.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.