Νέο νόμο περί στοιχήματος κατέθεσε η Σλοβακία στην Ε.Ε.

H Σλοβακία έχει δημιουργήσει ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο για την αγορά στοιχήματος και έχει προχωρήσει σε μια σειρά απαγορεύσεων και περιορισμών για όσες στοιχηματικές εταιρίες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στη χώρα. Οι νόμοι αυτοί, όμως, φαίνεται πως θα μπουν σύντομα στο συρτάρι, αφού οι αρμόδιοι εξετάζουν τη δημιουργία ενός νέου και χαλαρότερου νομικού πλαισίου, που θα επιτρέψει την αύξηση της αγοράς.

Το προσχέδιο του σχετικού νομοσχεδίου, μάλιστα, είναι ήδη έτοιμο και έχει αποσταλεί στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να λάβει την τελική έγκριση. Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι δύσκολα θα δούμε τους νέους νόμους να ψηφίζονται και να τίθενται σε ισχύ πριν το 2019.

 

Προτάσεις για χαλαρότερο νομικό πλαίσιο στη Σλοβακία

Αυτή τη στιγμή, λειτουργούν ελάχιστες διεθνείς στοιχηματικές εταιρίες στην Σλοβακία, εξαιτίας μιας σειράς σημαντικών περιορισμών που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νόμιμες εταιρείες, αλλά και εξαιτίας των αρκετά υψηλών φόρων (27% επί των μεικτών εσόδων). Το νέο νομοσχέδιο, όμως, εισάγει ένα χαλαρότερο νομικό πλαίσιο, το οποίο περιέχει λιγότερες απαγορεύσεις και περιορισμούς. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, μάλιστα, χρησιμοποιήθηκαν ως παράδειγμα οι νόμοι που ισχύουν σε γειτονικές χώρες και έχουν ήδη φέρει σημαντική ανάπτυξη της αγοράς.

Ανάμεσα στις νέες διατάξεις ξεχωρίζει και αυτή που μειώνει τη φορολογία των στοιχηματικών εταιριών, από το 27% στο 23%. Σύμφωνα με την RGA (Remote Gambling Association) το κόστος λειτουργίας μιας στοιχηματικής ιστοσελίδας στην Σλοβακία παραμένει σχεδόν απαγορευτικό. Άλλωστε, τα έξοδα της φορολογίας συνοδεύονται και από άλλα σημαντικά, όπως η αξία μιας άδειας που έχει οριστεί στα 3 εκατομμύρια ευρώ! Πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό, σύμφωνα με την RGA, σχεδόν δεκαπλάσιο από το μέσο όρο της Ευρώπης.

Το αν το νομοσχέδιο θα φτάσει με την τωρινή του μορφή στο Κοινοβούλιο της Σλοβακίας, τέλος, θα εξαρτηθεί από τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν σε τρεις περίπου μήνες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.