Νέες διευκρινήσεις για τον νόμο online στοιχήματος της Ολλανδίας

Η Ολλανδία έχει προγραμματίσει να απελευθερώσει την αγορά online στοιχήματος (με την αρχή να γίνεται τον Μάρτιο του 2021, όταν θα τεθεί σε ισχύ ο νόμος) και οι αρμόδιοι ήδη έχουν προχωρήσει στη δημιουργία του απαραίτητου νομικού και λειτουργικού πλαισίου, ώστε η αγορά να ξεκινήσει τη λειτουργία της χωρίς προβλήματα και παραλείψεις. Ωστόσο, σε κάποια σημεία έχουν δημιουργηθεί ασάφειες, τις οποίες οι αρμόδιοι καλούνται να διευκρινίσουν.

Μερικές τέτοιες ασάφειες φρόντισε να διευκρινήσει ο πρόεδρος της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής της Ολλανδίας (KSA), René Jansen, ο οποίος μίλησε σε ένα συνέδριο τυχερών παιχνιδιών. Ο επικεφαλής της ρυθμιστικής Αρχής αναφέρθηκε στο νόμο και ανέλυσε κάποιες από τις διαδικασίες που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

 

Οι διευκρινήσεις για τον ολλανδικό νόμο

Το πρώτο θέμα που έθεσε ο Jansen ήταν η διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Άλλωστε, όλες οι ιστοσελίδες στοιχήματος που θέλουν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στην Ολλανδία θα πρέπει να αιτηθούν και να αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια. Σύμφωνα με τον Jansen, η διαδικασία αιτήσεων θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου του 2021, όταν θα τεθεί επίσημα σε ισχύ ο νέος νόμος. Οι ιστοσελίδες θα πρέπει να καταθέσουν online την αίτησή τους και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αν υπάρχουν ελλείψεις σε κάποια αίτηση, τόνισε ο Jansen, είτε θα ακυρωθεί είτε θα καθυστερήσει να εγκριθεί.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσίασε, όμως, το θέμα των στοιχηματικών ιστοσελίδων που δραστηριοποιούνταν παράνομα στο παρελθόν στην ολλανδική αγορά. Σύμφωνα με τον Jansen, οι ιστοσελίδες αυτές δε θα μπορούν να αιτηθούν για μια από τις άδειες, παρά μόνο όταν λήξει η περίοδος τιμωρίας τους. Συγκεκριμένα, θα μπορούν να αιτηθούν για μια άδεια μόνο μετά από 2 χρόνια και 8 μήνες αφότου θα έχουν αποχωρήσει από την Ολλανδία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.