Αυξήσεις στους στοιχηματικούς φόρους εξετάζουν οι Ολλανδοί

Ακόμη δεν έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος που θα ισχύσει στην Ολλανδία και θα νομιμοποιήσει το online στοίχημα στη χώρα και οι αρμόδιοι εξετάζουν κάποιες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες στοχεύουν μεταξύ άλλων και στην αύξηση των φόρων που θα καλούνται να πληρώνουν οι εταιρείες στοιχήματος! Η προτεινόμενη αύξηση των φόρων, πάντως, πραγματοποιήθηκε για καλό σκοπό: για να αυξηθούν τα κεφάλαια για την επιδότηση των Ολλανδών φοιτητών.

Αναλυτικότερα, ο βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Ολλανδίας, Roelof Bisschop, κατέθεσε ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο προτείνει την αύξηση των φόρων που θα καλούνται να πληρώνουν όσες εταιρείες στοιχήματος αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια λειτουργίας στην ολλανδική αγορά.

 

Η προτεινόμενη αύξηση του ολλανδικού φόρου

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο (ο οποίος έχει ψηφιστεί, αλλά δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ), οι εταιρείες στοίχηματος που θα αποκτήσουν μία από τις απαραίτητες άδειες νόμιμης λειτουργίας θα καλούνται να πληρώνουν φόρο ύψους 30,1% επί των εσόδων τους. Το νέο νομοσχέδιο, όμως, προτείνει την αύξηση του συγκεκριμένου φόρου στο 38,5%.

Ο λόγος για την αύξηση που έχει προταθεί είναι η ενίσχυση των κρατικών κονδυλίων που θα συγκεντρωθούν για την επιδότηση των Ολλανδών φοιτητών. Χάρη σε αυτή την ενίσχυση, περισσότεροι φοιτητές θα καταφέρουν να λάβουν επιδότηση, αφού η αύξηση των κονδυλίων θα προκαλέσει αύξηση του κατώτατου οικογενειακού εισοδήματος για τους δικαιούχους. Για να συμβεί, όμως, κάτι τέτοιο, ο προϋπολογισμός του 2020 θα πρέπει να εξασφαλίσει επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα προκύψουν από την αύξηση του στοιχηματικού φόρου.

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι η πλειοψηφία των κομμάτων που φαίνεται να στηρίζει το νομοσχέδιο (και την αύξηση του φόρου) τάσσεται ανοιχτά εναντίον της νομιμοποίησης του online στοιχήματος και ζητά αυστηρούς περιορισμούς στη λειτουργία των εταιρειών στοιχημάτων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.