Μειώθηκαν τα κέρδη της αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου το Νοέμβριο

Η UKGC, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακοίνωσε κάποια νέα οικονομικά στοιχεία για τις επιδόσεις της αγοράς κατά το Νοέμβριο του 2020 και, όπως φαίνεται, τα κέρδη των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών και ιστοσελίδων μειώθηκαν, σε σχέση με τα αντίστοιχα του Οκτωβρίου.

Η μείωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στις επιδόσεις του στοιχήματος, το οποίο εξασφάλισε λιγότερα κέρδη στους παρόχους, κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου. Παρά τη μείωση, όμως, το στοίχημα ήταν για έναν ακόμα μήνα το τυχερό παιχνίδι που απέφερε τα περισσότερα κέρδη στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Τα οικονομικά στοιχεία του Νοεμβρίου

Σύμφωνα με την έκθεση της UKGC, τα μικτά κέρδη του Νοεμβρίου μειώθηκαν κατά 13%, σε σχέση με τον Οκτώβριο. Το σύνολο των κερδών άγγιξε τα 532,6 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το 80% της αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

Η κυριότερη αιτία για την μείωση αυτή ήταν τα μικρότερα περιθώρια κέρδους που παρατηρήθηκαν στο στοίχημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα μικτά κέρδη του στοιχήματος δεν ξεπέρασαν τα 237 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας πτώση 28%, σε σχέση με τα 327,8 εκατομμύρια ευρώ του Οκτωβρίου. Το στοίχημα, πάντως, παραμένει η κύρια πηγή κέρδους της αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, έχοντας σημειώσει αύξηση 4% και στον αριθμό στοιχημάτων και στον αριθμό ενεργών λογαριασμών. Τέλος, δύο ιδιαίτερες κατηγορίες στοιχήματος, αυτό στα virtual sports και στα eSports, παρουσίασαν σημαντική αύξηση κερδών, κατά 8% και 78% αντίστοιχα!

Το τυχερό παιχνίδι που βρέθηκε στη δεύτερη θέση, με συνολικά κέρδη 200 εκατομμυρίων ευρώ, ήταν τα online φρουτάκια, τα οποία σημείωσαν αύξηση κατά 3%, σε σχέση με τον Οκτώβριο. Αύξηση κερδών, τέλος, παρατηρήθηκε και σε άλλα δημοφιλή τυχερά παιχνίδια, όπως αυτά του καζίνο (6%) και του online πόκερ (9%).

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.