Στην αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή το ολλανδικό νομοσχέδιο για το online στοίχημα

Η ολλανδική κυβέρνηση ολοκλήρωσε τις προεργασίες για το νέο νομοσχέδιο, το οποίο θα απελευθερώσει την αγορά online τυχερών παιχνιδιών, και οι αρμόδιοι έχουν ήδη προχωρήσει στην κατάθεση των προτάσεων στην αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή. Καθήκον της επιτροπής είναι να ελέγξει το νομοσχέδιο και να επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν διατάξεις που αντιτίθενται στο κοινοτικό δίκαιο.

Παράλληλα, η ολλανδική κυβέρνηση κάλεσε για μια ακόμη φορά φορείς της αγοράς και ενδιαφερόμενους να συνεισφέρουν με τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους, μέσω της διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης.

 

Ένα βήμα πιο κοντά στη νομιμοποίηση του online στοιχήματος

Η ολλανδική κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να κάνει υπομονή για τρεις μήνες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης από την αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή. Στην ουσία, αν περάσουν τρεις μήνες και δεν υπάρξει κάποια ένσταση, το νομοσχέδιο θα έχει πάρει το πράσινο φως.

Αυτούς τους τρεις μήνες, η κυβέρνηση έχει φροντίσει να λάβει υπόψη της κάθε χρήσιμη παρατήρηση και πρόταση και για αυτό το λόγο ξεκίνησε τη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για το νομοσχέδιο. Για αυτό το λόγο, οι ενδιαφερόμενοι και οι φορείς της αγοράς μπορούν να δουν το συνολικό κείμενο του νόμου στην κυβερνητική πλατφόρμα και να συνεισφέρουν με παρατηρήσεις και προτάσεις.

Στο κείμενο το νέου νομοσχεδίου, άλλωστε, βρίσκονται και κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής, με πιο πρόσφατη αυτή που απαγορεύει στις ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνταν έως πρόσφατα παράνομα στην Ολλανδία να χρησιμοποιήσουν τις υπάρχουσες βάσεις δεδομένων των πελατών τους. Τέτοιες αλλαγές αποφεύγουν να δώσουν πλεονέκτημα σε όσες ιστοσελίδες δραστηριοποιούνταν παράνομα στη χώρα.

Όπως κι αν εξελιχθεί η πορεία του νομοσχεδίου στην Ευρώπη, τέλος, οι αρμόδιοι υπολογίζουν να το καταθέσουν προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο τον Ιανουάριο του 2021. Και, στην περίπτωση που υπερψηφιστεί, ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο του 2021, νομιμοποιώντας επίσημα την αγορά του online στοιχήματος στην Ολλανδία, άλλωστε από την αρχή ο στόχος των αρχών είναι το άνοιγμα της ολλανδικής αγορά μέσα στο 2021.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.