Έσοδα ρεκόρ εξασφάλισε το 2020 η αγορά online τυψερών παιχνιδιών της Γαλλίας

Η γαλλική ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών, ANJ (L’Autorité nationale des Jeux) ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020 για τον online τομέα και τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, τα έσοδα της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ μέσα στο 2020, παρά το γεγονός ότι η χρονιά ξεκίνησε άσχημα. Το πολύ καλό τρίτο τρίμηνο και το εξαιρετικό τέταρτο τρίμηνο, όμως, έφεραν την αγορά σε τροχιά ρεκόρ.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι τα έσοδα της γαλλικής αγοράς online τυχερών παιχνιδιών άγγιξαν τα 1,74 δις ευρώ μέσα στο 2020, χάρη κυρίως στις εξαιρετικές επιδόσεις του online στοιχήματος και του online πόκερ.

 

Τα έσοδα του online στοιχήματος στη γαλλική αγορά

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα περισσότερα έσοδα της αγοράς της Γαλλίας προήλθαν από το online στοίχημα, το οποίο εξασφάλισε 940 εκατομμύρια ευρώ. Η αύξηση, σε σχέση με το 2019, άγγιξε το 6,8%. Αντίστοιχα αυξήθηκε και ο τζίρος του online στοιχήματος, ο οποίος άγγιξε τα 5,35 εκατομμύρια ευρώ, με αύξηση 5,8%.

Η ANJ προχώρησε και σε επιπλέον αναλύσεις αυτών των εσόδων. Χάρη σε αυτές, γνωρίζουμε ότι τα 663 εκατομμύρια ευρώ του τζίρου αφορούσαν σε γαλλικές αθλητικές διοργανώσεις. Αυτό μεταξύ άλλων σημαίνει και ότι εισπράχθηκαν 6,6 εκατομμύρια ευρώ για δικαιώματα στοιχηματισμού – εξαιτίας της διακοπής τον αθλητικών διοργανώσεων την άνοιξη του 2020, όμως, τα έσοδα αυτά είναι μειωμένα κατά 23,7%, σε σχέση με το 2019.

Εκτός από το online στοίχημα, πάντως, εξαιρετικές επιδόσεις σημείωσε και το online πόκερ. Τα έσοδά του εκτοξεύθηκαν κατά 64%, στα 446 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι ενεργοί λογαριασμοί στον συγκεκριμένο τομέα αυξήθηκαν κατά 53,1% στα 1,8 εκατομμύρια.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.