Τιμωρίες σε κυπριακές ομάδες ποδοσφαίρου για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα

Λίγο μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στην Κύπρο και το οποίο ενέπλεκε συνολικά έξι ομάδες ποδοσφαίρου της Β΄ Κατηγορίας σε υποθέσεις χειραγώγησης αγώνων και ύποπτης στοιχηματικής δραστηριότητας, ο Αθλητικός Δικαστής της χώρας αποφάσισε μια σειρά από τιμωρίες.

Το σκάνδαλο ξέσπασε, όταν η ΚΟΠ (Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) ενημερώθηκε από την UEFA για την ύποπτη δραστηριότητα των έξι ομάδων. Σύμφωνα με το πόρισμα της UEFA, οι αγώνες των πέντε ομάδων κρίθηκαν ύποπτοι για χειραγώγηση, αλλά και για εμπλοκή τους με ύποπτες στοιχηματικές δραστηριότητες.

 

Οι ομάδες που τιμωρούνται στην Κύπρο

Οι ομάδες που τιμωρούνται, με απόφαση του Κύπριου Αθλητικού Δικαστή, είναι οι εξής: Ερμής Αραδίππου, Διγενής Μόρφου, Ονήσιλλος Σωτήρας, Οθέλλος Αθηαίνου, Καρμιώτισσα Πολεμιδιών και Π.Ο. Ξυλοτύμπου. Οι εν λόγω ομάδες κρίθηκαν ένοχες για εμπλοκή τους σε περιστατικά χειραγώγησης αγώνων και παράνομης στοιχηματικής δραστηριότητας. Αναλυτικότερα, οι ποινές τους έχουν ως εξής: αποκοπή όλων των χορηγιών της ΚΟΠ για τον Ερμή Αραδίππου, τον Ονήσιλλο Σωτήρας, τον Οθέλλο Αθηαίνου και τον Π.Ο. Ξυλοτύμπου, αποκοπή όλων των χορηγιών της ΚΟΠ, αφαίρεση τριών βαθμών και πρόστιμο 5.000 ευρώ για τον Διγενή Μόρφου και αποκοπή όλων των χορηγιών της ΚΟΠ και πρόστιμο 50.000 ευρώ στην Καρμιώτισσα Πολεμιδιών.

 

Το χρονικό των καταγγελιών

Πριν λίγο καιρό, η UEFA επικοινώνησε με την ΚΟΠ και έπειτα απέστειλε μια σειρά φακέλων με τα πορίσματα για τους ύποπτους αγώνες της Κύπρου. Οι αγώνες αυτοί διεξήχθησαν στο πλαίσιο της Β’ Κατηγορίας του κυπριακού πρωταθλήματος και οι έξι ομάδες θεωρήθηκαν ύποπτες για μια σειρά παραβάσεων. Ο αθλητικός Δικαστής της Κύπρου ανέλαβε την υπόθεση και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όντως οι ομάδες εμπλέκονταν λιγότερο ή περισσότερο σε ένα σκάνδαλο με στημένους αγώνες και παράνομα στοιχήματα, με αποτέλεσμα να αποφασίσει την τιμωρία τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.