Ρεκόρ για τα περιστατικά εθισμού στον τζόγο στην Ιρλανδία

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του αρμόδιου οργάνου Υγείας της Ιρλανδίας (Health Service Executive), ο αριθμός των παιχτών στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών που νοσηλεύτηκαν για προβλήματα εθισμού στον τζόγο έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ μέσα στο 2018. Τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι ζήτησαν βοήθεια και νοσηλεύτηκαν 257 άτομα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό από το 2011, όταν για πρώτη φορά ο εθισμός στον τζόγο κατατάχθηκε στα προβλήματα εθισμού της Ιρλανδίας, μαζί με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Η αύξηση σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, μάλιστα, είναι αρκετά σημαντική, γεγονός που δείχνει ότι οι μέθοδοι των αρμόδιων Αρχών και των μελών της αγοράς στοιχήματος (η οποία εξακολουθεί να αυτορυθμίζεται) είναι αναποτελεσματικές στον τομέα πρόληψης του εθισμού στον τζόγο.

 

Ο μεγαλύτερος αριθμός εθισμένων στο τζόγο στην Ιρλανδία

Τα 257 άτομα που έλαβαν υπηρεσίες θεραπείας από τον εθισμό στον τζόγο μέσα στο 2018 είναι περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά. Πρόκειται, άλλωστε, για αύξηση της τάξης του 17,4% από το 2017, ενώ σπάει και το ρεκόρ των 222 ατόμων, που σημειώθηκε το 2012. Ο μέσος όρος από το 2011 έως το 2017 είναι 201 άτομα, ενώ ο χαμηλότερος αριθμός σημειώθηκε το 2011, με μόλις 181 άτομα.

Οι παραπάνω αριθμοί, βέβαια, είναι αντιπροσωπευτικοί, αλλά δεν εμφανίζουν με κάθε λεπτομέρεια την εξάπλωση του εθισμού στον τζόγο που αντιμετωπίζει η Ιρλανδία. Άλλωστε, η αναζήτηση θεραπείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας είναι προαιρετική, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμη περισσότεροι εθισμένοι στον τζόγο, οι οποίοι δεν έχουν αναζητήσει ιατρική βοήθεια.

 

Απαισιοδοξία για το 2019

Παρόμοια αναμένεται, πάντως, να είναι η εικόνα και μέσα στο 2019. Ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα μέσα στους πρώτους τέσσερις μήνες της χρονιάς άγγιξαν τα 82. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα δε θα ξεπεραστεί το αρνητικό ρεκόρ του 2018, αλλά σίγουρα τα κρούσματα θα είναι περισσότερα, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Πάντως, οι αρμόδιες Αρχές ετοιμάζουν ένα νέο νόμο για τα τυχερά παιχνίδια, ο οποίος θα αφήνει λιγότερα κενά στη λειτουργία της αγοράς και θα προστατεύει αποτελεσματικότερα τους παίχτες. Ο νόμος αυτός, όμως, δεν πρόκειται να τεθεί σε ισχύ πριν τα τέλη του 2020.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.