Αλλαγές στο στοίχημα φέρνει η συνταγματική αναθεώρηση στη Ν. Αφρική

Το Κοινοβούλιο της Νότιας Αφρικής ετοιμάζεται να προχωρήσει σε συνταγματική αναθεώρηση, η οποία θα επιτρέψει σημαντικές αλλαγές στους νόμους περί στοιχήματος που ισχύουν σήμερα στη χώρα. Η συνταγματική αναθεώρηση είναι απαραίτητη, σύμφωνα με τους αρμόδιους, προκειμένου να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές στη σχετική νομοθεσία και να ανανεωθεί η αγορά στοιχήματος, προκειμένου να γίνει αποτελεσματικότερη η ρύθμισή της.

Οι νέες αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν, μάλιστα, θα στείλουν πίσω στο συρτάρι το πρόσφατο νομοσχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Rob Davies. Το εν λόγω νομοσχέδιο παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο και επέβαλλε αρκετούς περιορισμούς στην αγορά στοιχήματος.

 

Τα τρία κορυφαία ζητήματα της συνταγματικής αναθεώρησης

Για να μπορέσει να δημιουργηθεί ο νόμος που έχουν σχεδιάσει οι αρμόδιοι, απαιτείται να αλλάξουν τρεις σημαντικοί τομείς της αγοράς στοιχήματος, μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης. Αναλυτικότερα, θα πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα αρμόδια Αρχή, να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων για τον στοιχηματισμό και να αλλάξει η δομή του κυβερνητικού φορέα που ασχολείται με την αγορά του στοιχήματος.

Στον πρώτο τομέα, οι αρμοδιότητες για τη ρύθμιση της αγοράς του στοιχήματος θα περάσουν από τα χέρια του National Gambling Board σε αυτά του νέου σώματος, με το όνομα National Gambling Regulator. Στον δεύτερο τομέα, θα δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων, στην οποία θα καταχωρούνται τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε να εποπτεύονται οι κινήσεις στοιχηματισμού σε όλη τη χώρα. Και στον τρίτο, θα δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στο Εθνικό Συμβούλιο Στοιχηματισμού που έχει σχηματίσει η κυβέρνηση.

 

Το χρονοδιάγραμμα της συνταγματικής αναθεώρησης

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, τέλος, η συνταγματική αναθεώρηση, που θα επιτρέψει με τη σειρά της την αναθεώρηση του νόμου περί στοιχήματος, θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, καθώς τον Αύγουστο του 2019 θα διεξαχθούν εκλογές.

Η συνταγματική αναθεώρηση, τέλος, θα ανοίξει το δρόμο για ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο που ακυρώνει τις προηγούμενες προτάσεις του υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας. Οι προτάσεις αυτές περιείχαν αρκετούς περιορισμούς, όπως το μπλοκάρισμα των συναλλαγών, αλλά και η απαγόρευση στοιχηματισμού στις κυνοδρομίες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.