Αγγλία: Αυστηρότερα μέτρα για την εγγραφή νέων παιχτών σε στοιχηματικές ιστοσελίδες

Η UKGC (UK Gambling Commission) εξέδωσε μια νέα σειρά μέτρων για τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες, προκειμένου να κάνει αποτελεσματικότερη τη διαδικασία ταυτοποίησης στοιχείων των νέων μελών, αλλά και να προστατέψει ακόμη περισσότερο τους ανήλικους και τις κοινωνικές ομάδες υψηλού κινδύνου. Τα νέα μέτρα θα τεθούν επίσημα σε ισχύ στις 7 Μαΐου και όλες οι νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες θα πρέπει να συμμορφωθούν άμεσα.

Πρόκειται για μια σειρά μέτρων που αυξάνει την ευθύνη των στοιχηματικών ιστοσελίδων, όσον αφορά στο ποιους δέχονται ως μέλη, ενώ παράλληλα μειώνουν τις πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες τους οι ανήλικοι.

 

Τα βασικά νέα μέτρα της UKGC

Το πρώτο από τα νέα μέτρα αφορά στη διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων των παιχτών. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι υποχρεωτική και σήμερα, αλλά συνήθως πραγματοποιείται πριν την πρώτη ανάληψη που θα πραγματοποιήσει κάποιος παίχτης που έχει ανοίξει λογαριασμό σε μια στοιχηματική εταιρεία (όπως συμβαίνει κατά κανόνα και στην Ελλάδα). Το νέο μέτρο, όμως, υποχρεώνει τις εταιρείες στοιχήματος να κάνουν ταυτοποίηση στοιχείων μόλις πραγματοποιείται η εγγραφή ενός νέου μέλους και πριν καν καταθέσει για πρώτη φορά χρήματα στον λογαριασμό του.

Το δεύτερο μέτρο, από την άλλη, στοχεύει στην αποτελεσματικότερη προστασία των ανηλίκων και επικεντρώνει σε ένα ευαίσθητο θέμα: τα παιχνίδια επίδειξης. Πρόκειται για τυχερά παιχνίδια που προσφέρονται σε λειτουργία επίδειξης και δεν απαιτούν τη χρήση πραγματικών χρημάτων. Άλλωστε, τα παιχνίδια αυτά χρησιμοποιούν εικονικά χρήματα και σε αυτά έχουν πρόσβαση ακόμη και όσοι δε διατηρούν λογαριασμό σε ένα online καζίνο ή σε κάποια στοιχηματική εταιρεία. Μέσω του νέου μέτρου, λοιπόν, αυτά τα παιχνίδια δε θα είναι διαθέσιμα στον οποιοδήποτε. 

Τέλος, ένα ακόμη νέο μέτρο αναγκάζει τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες να είναι πολύ πιο προσεκτικές, όσον αφορά στους παίχτες που δέχονται. Οι υπεύθυνοι θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη, προκειμένου να επιβεβαιώνουν ότι τα μέλη τους δε συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού, και θα πρέπει να διασταυρώνουν τα στοιχεία κάθε παίχτη με τη δική τους βάση δεδομένων, αλλά και αυτή της πρωτοβουλίας Gamstop.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.