Ενισχύεται το νομοθετικό πλαίσιο για τη νόμιμη αγορά τυχερών παιχνιδιών στην Ουκρανία

Οι Ουκρανοί βουλευτές υπερψήφισαν μια σειρά από δευτερεύοντες νόμους, οι οποίοι έχουν σκοπό να καλύψουν κάθε πτυχή της λειτουργίας της νέας νόμιμης αγοράς τυχερών παιχνιδιών της χώρας. Οι δευτερεύοντες αυτοί νόμοι αφορούν κατά κύριο λόγο στη λειτουργία και στις αρμοδιότητες της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως η προστασία των παιχτών και η ενίσχυση του υπεύθυνου παιχνιδιού.

Θυμίζουμε ότι η Ουκρανία αποφάσισε πρόσφατα να νομιμοποιήσει τα τυχερά παιχνίδια σε ολόκληρη την επικράτειά της. Αν και δε γνωρίζουμε ακόμα πότε θα τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος και πότε θα ξεκινήσουν οι στοιχηματικές εταιρείες να δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα, οι αρμόδιοι φροντίζουν ώστε να καλύψουν κάθε πιθανό κενό, πριν τα εγκαίνια της νέας αγοράς.

 

Νέοι νόμοι για την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή

Σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους νόμους που υπερψηφίστηκαν στην Ουκρανία, θα δημιουργηθεί σύντομα μια αρμόδια ρυθμιστική Αρχή, η οποία θα αναλάβει σχεδόν κάθε πτυχή λειτουργίας της αγοράς. Αρχικά, η νέα Αρχή θα αναλάβει τη διαδικασία αδειοδότησης των εταιρειών που θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα, ενώ έπειτα θα αρκείται στην εποπτεία της αγοράς, αλλά και σε ρυθμιστικές παρεμβάσεις. Η νέα Αρχή, άλλωστε, θα έχει και νομοθετική εξουσία, προκειμένου να διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή λειτουργία της αγοράς. Παράλληλα, ανάμεσα στα καθήκοντά της θα είναι και η εξασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους παίχτες, με βασικό ζητούμενο το υπεύθυνο παιχνίδι και την προστασία όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

Τέλος, η νέα ρυθμιστική Αρχή της Ουκρανίας θα έχει και εκτελεστικές εξουσίες, αφού θα μπορεί να τιμωρεί όσες εταιρείες παραβιάζουν τους σχετικούς νόμους. Ωστόσο, οι αρμόδιοι δε θα έχουν δικαιοδοσία σε περιστατικά εγκληματικών ενεργειών, αφού οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες παραμένουν στις διωκτικές Αρχές.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.