Λετονία: Κρατική πρωτοβουλία για την ψυχολογική στήριξη των εθισμένων στον τζόγο

Οι αρμόδιες Αρχές στη Λετονία ανακοίνωσαν μια νέα και αξιέπαινη πρωτοβουλία και θα είναι σε θέση πλέον να προσφέρουν ψυχολογική στήριξη στους παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο, αλλά και στις οικογένειές τους. Η πρωτοβουλία ανήκει στην αρμόδια ρυθμιστική Αρχή (IAUI) και πραγματοποιείται σε συνεργασία με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Χάρη στο νέο αυτό πρόγραμμα, όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο θα μπορούν να μιλούν με ειδικούς, που θα τους βοηθούν να αντιμετωπίσουν τον εθισμό τους και θα τους στηρίζουν σε κάθε βήμα της απεξάρτησής τους.

 

Νέα υπηρεσία ψυχολογικής στήριξης στην Ρίγα

Η έδρα των υπηρεσιών της ψυχολογικής στήριξης των ατόμων με προβλήματα εθισμού στον τζόγο βρίσκεται στη Ρίγα και επικεφαλής είναι η ψυχολόγος Magdalēna Pranaite, η οποία θα πραγματοποιεί δωρεάν συνεδρίες κάθε Σαββατοκύριακο. Φυσικά, οι συνεδρίες δε θα επιβαρύνουν οικονομικά τους εθισμένους, ενώ σε αυτές θα μπορούν να συμμετέχουν και οι οικογένειές τους, αλλά και το στενό φιλικό περιβάλλον τους, το οποίο ενδεχομένως έχει επηρεαστεί από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι ενδιαφερόμενοι, τέλος, δεν έχουν παρά να επικοινωνήσουν με την IAUI και να εγγραφούν στο νέο πρόγραμμα.

 

Διασφαλίζεται η ακεραιότητα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών

Η αγορά τυχερών παιχνιδιών της Λετονίας βρίσκεται σε άνοδο τους τελευταίους μήνες και, όπως είναι φυσικό, η μεγαλύτερη διείσδυση των τυχερών παιχνιδιών μπορεί να δημιουργήσει και περισσότερα προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα έσοδα της λετονικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών αυξήθηκαν κατά 15,3% το πρώτο τρίμηνο του 2019, αγγίζοντας τα 77,5 εκατομμύρια ευρώ. Για αυτό το λόγο, οι αρμόδιοι θέλουν να προλάβουν την επέκταση των προβλημάτων εθισμού στον τζόγο και να βρεθούν μπροστά από τις εξελίξεις.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.