Νέος κώδικας για τις διαφημίσεις στην στοιχηματική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου

Το BGC (Betting and Gaming Council) προχώρησε στη δημοσίευση ενός νέου διαφημιστικού κώδικα, ο οποίος περιλαμβάνει αρκετά μέτρα ασφαλείας και απαραίτητους περιορισμούς για τις στοιχηματικές ιστοσελίδες που προβάλλουν τις υπηρεσίες τους στο διαδίκτυο. Ο νέος αυτός κώδικας είναι υποχρεωτικός για τα μέλη του BGC (δηλαδή τη συντριπτική πλειοψηφία των στοιχηματικών ιστοσελίδων στο Ηνωμένο Βασίλειο), τα οποία θα πρέπει να αυτορυθμίζουν τις διαφημίσεις τους σε κάθε έκφανση του διαδικτύου.

Μεταξύ άλλων, ο νέος κώδικας περιλαμβάνει περιορισμούς για τις διαφημίσεις στο Google, στο Youtube και στα social media, με κύριο στόχο να μειωθεί η έκθεση των ανηλίκων σε προωθητικές ενέργειες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών.

 

Τι προβλέπει ο νέος κώδικας;

Προκειμένου να μειωθεί το ποσοστό των ανηλίκων που εκτίθενται σε στοιχηματικές διαφημίσεις, όσο περιηγούνται στο διαδίκτυο, οι στοιχηματικές ιστοσελίδες θα πρέπει να αλλάξουν κάποιες από τις διαδικασίες που χρησιμοποιούν για να διαφημιστούν online. Για παράδειγμα, θα πρέπει να βεβαιώνονται ότι όλες οι πληρωμένες αναφορές και προωθήσεις μέσω social media θα απευθύνονται σε άτομα άνω των 25 ετών, εκτός όταν σχετίζονται με ιστοσελίδες που απευθύνονται ξεκάθαρα σε άτομα άνω των 18 ετών.

Παράλληλα, οι στοιχηματικές ιστοσελίδες θα πρέπει να φροντίζουν ότι οι διαφημίσεις τους που εμφανίζονται σε αποτελέσματα μηχανών αναζήτησης, όπως το Google, αναφέρουν ξεκάθαρα ότι απευθύνονται σε άτομα άνω των 18 ετών. Επιπλέον, οι ίδιες διαφημίσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από μηνύματα υπεύθυνου στοιχηματισμού.

Τέλος, ο μόνος τρόπος για να προβάλλουν οι στοιχηματικές διαφημίσεις μέσω του Youtube θα είναι να ζητούν από τους επισκέπτες να επιβεβαιώσουν την ηλικία τους. 

Όλα τα παραπάνω μέτρα, σύμφωνα με τον CEO του BGC, Michael Dugher, υπογραμμίζουν τη δέσμευση των μελών του για την αύξηση των δικλείδων ασφαλείας και την προστασία των ανηλίκων στον τομέα των online τυχερών παιχνιδιών.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.