Καθ΄ όλα νόμιμο το μπλοκάρισμα των παράνομων στοιχηματικών ιστοσελίδων στη Δανία

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ανατολικής Δανίας εξέτασε την απόφαση του Δικαστηρίου της Κοπεγχάγης και δικαίωσε την ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της χώρας, η οποία διέταξε το μπλοκάρισμα 55 παράνομων στοιχηματικών ιστοσελίδων. Η αρχική απόφαση της Spillemyndigheden να μπλοκάρει 55 συνολικά ιστοσελίδες προκάλεσε την αντίδραση των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου της χώρας, οι οποίοι κατέφυγαν αρχικά στο Αστικό Δικαστήριο της Κοπεγχάγης και έπειτα στο Ανώτατο Δικαστήριο. Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, οι δικαστές αποφάσισαν ότι καλώς η Spillemyndigheden διέταξε το μπλοκάρισμα των ιστοσελίδων.

Αυτό σημαίνει ότι οι 55 ιστοσελίδες θα παραμείνουν μπλοκαρισμένες και δε θα είναι διαθέσιμες για τους κατοίκους της Δανίας. Επιπλέον, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου σημαίνει ότι η Spillemyndigheden θα μπορεί στο εξής να διατάζει άμεσα το μπλοκάρισμα των ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών που προσφέρουν παράνομα τις υπηρεσίες τους στη χώρα.

 

Η περίπτωση των 55 παράνομων ιστοσελίδων

Πριν μερικούς μήνες, η Spillemyndigheden αποφάσισε να λάβει σκληρά μέτρα έναντι των ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα. Για αυτό το λόγο, διέταξε το μπλοκάρισμα 55 ιστοσελίδων, που προσέγγιζαν Δανούς παίχτες. Η διαταγή αυτή δεν έγινε δεκτή από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι η Spillemyndigheden δεν έχει αποδείξεις ότι έχουν παίξει Δανοί παίχτες στις εν λόγω ιστοσελίδες και κατέφυγαν αρχικά στο Αστικό Δικαστήριο. Οι δικαστές εκεί δικαίωσαν τη Spillemyndigheden και οι πάροχοι κατέφυγαν έπειτα στο Ανώτατο Δικαστήριο. Όμως, η απόφαση ήταν τελικά ίδια, το οποίο σημαίνει ότι οι εν λόγω ιστοσελίδες θα παραμείνουν μπλοκαρισμένες, σύμφωνα με το νόμο της Δανίας.

Το συγκεκριμένο, πάντως, αποτελεί το μεγαλύτερο περιστατικό μπλοκαρίσματος παράνομων ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών στη Δανία, η οποία έχει καταφύγει στο μέτρο της μαύρης λίστας από το 2012.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.