Τον περιορισμό στοιχηματικών διαφημίσεων εξετάζει το Βέλγιο

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της αγοράς στοιχήματος του Βελγίου ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξετάσει την επιβολή κάποιων περιορισμών στις διαφημίσεις των νόμιμων στοιχηματικών εταιρειών. Αφορμή για τη συγκεκριμένη απόφαση αποτέλεσε ο καταιγισμός στοιχηματικών διαφημίσεων κατά την προβολή των αγώνων των πλέι-οφ του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι, οι στοιχηματικές διαφημίσεις κινδυνεύουν να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι των αθλητικών μεταδόσεων. Αυτό, όπως είναι φυσικό, μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους, αφού σύντομα κανείς δε θα μπορεί να ξεχωρίσει τον στοιχηματισμό από τον αθλητισμό.

 

Η αφορμή για τον περιορισμό των στοιχηματικών διαφημίσεων

Αυτή τη στιγμή, δεν ισχύει κανένας περιορισμός στο Βέλγιο, όσον αφορά στις διαφημίσεις και στις χορηγίες των στοιχηματικών εταιρειών. Αποτέλεσμα αυτού είναι η μεγάλη διείσδυση του στοιχήματος στο ποδόσφαιρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Jupiler Pro League έχει ως χορηγό την στοιχηματική εταιρεία Unibet, με αποτέλεσμα οι διαφημίσεις της να εμφανίζονται σε κάθε αγώνα. Παράλληλα, 14 από της 18 ομάδες της διοργάνωσης έχουν ως χορηγό κάποια εταιρεία στοιχήματος – ανάμεσά τους και οι 6 που συμμετέχουν στα πλέι-οφ.

Τα παραπάνω είναι μόνο ένα κομμάτι της διαφημιστικής προώθησης των εταιρειών στοιχήματος. Κάθε ομάδα με χορηγό στοιχηματική εταιρεία προβάλλει το λογότυπο της δεύτερης στην ιστοσελίδα της, ενώ πολλές προωθούν και προσφορές μέσω των social media.

 

Τι εξετάζουν οι αρμόδιοι στο Βέλγιο;

Οι αρμόδιοι παραδέχονται ότι η διαφημιστική προβολή των εταιρειών στοιχήματος είναι χρήσιμη, αφού ενημερώνει τους παίχτες για το ποιες είναι νόμιμες και ποιες όχι. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δε μπορούν να υπάρξουν κάποιοι περιορισμοί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάντως, εξετάζεται το ενδεχόμενο να απαγορευθούν οι στοιχηματικές διαφημίσεις κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων αγώνων, όπως συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Τέλος να θυμίσουμε πως η απαγόρευση των διαφημιστικών διαφημίσεων για τα online καζίνο ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2019.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.