Κανόνες για υπεύθυνο παιχνίδι εξέδωσε η Ουκρανία

Η αγορά online τυχερών παιχνιδιών της Ουκρανίας έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο της, αλλά ακόμα υπολείπονται νόμοι και ρυθμίσεις που θα βελτιώσουν τη λειτουργία της. Ωστόσο, οι αρμόδιοι κάνουν ό,τι μπορούν, προκειμένου να προλάβουν τις εξελίξεις και πρόσφατα εξέδωσαν μια σειρά κανόνων που αφορούν στην προώθηση του υπεύθυνου παιχνιδιού και στην προστασία των παιχτών.

Οι νέοι κανόνες ανακοινώθηκαν από τη ρυθμιστική Αρχή της αγοράς, την KRAIL, και ισχύουν για όλες τις νόμιμες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών. Σε αυτούς αναφέρονται οι υποχρεώσεις των ιστοσελίδων για προστασία των παιχτών από τον εθισμό στον τζόγο, αλλά και κάποιοι περιορισμοί στις προσφορές μεταξύ άλλων.

 

Οι νέοι κανόνες υπεύθυνου παιχνιδιού στην Ουκρανία

Οι νέοι κανόνες επικεντρώνουν στην προστασία των παιχτών από τους κινδύνους εθισμού στον τζόγο και περιλαμβάνουν μια σειρά από υποχρεωτικά εργαλεία, αλλά και απαγορεύσεις για τις στοιχηματικές ιστοσελίδες. Στον δεύτερο τομέα, η σημαντικότερη απαγόρευση αφορά στα πριμ και στις προσφορές γενικότερα που εξαρτώνται από το πόσα χρήματα χάνουν οι παίχτες. Για παράδειγμα, καμία ιστοσελίδα δε θα μπορεί να προτείνει ένα πριμ ανάλογο των χρημάτων που ενδεχομένως έχει χάσει ένας παίχτης.

Παράλληλα, όλες οι ιστοσελίδες που λειτουργούν νόμιμα στην Ουκρανία θα είναι υποχρεωμένες να προσφέρουν μια σειρά εργαλείων στοιχηματισμού. Όλοι οι παίχτες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να θέσουν όρια στις καταθέσεις τους, αλλά και να ζητήσουν τον αποκλεισμό τους, ενώ παράλληλα θα πρέπει να εμφανίζονται ειδοποιήσεις για τον χρόνο που ξοδεύουν, παίζοντας τυχερά παιχνίδια. Τέλος, το προσωπικό κάθε ιστοσελίδας θα πρέπει να είναι εκπαιδευμένο, ώστε να μπορεί να εντοπίζει και να αντιμετωπίζει περιστατικά παιχτών που έχουν εθιστεί στον τζόγο.

Οι παραπάνω κανόνες, τέλος, τίθενται άμεσα σε ισχύ στην ουκρανική αγορά και είναι υποχρεωτικοί για όσες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών έχουν εξασφαλίσει άδεια και όσες θα εξασφαλίσουν στο μέλλον.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.