“Γεμίζουν” οι μαύρες λίστες στοιχηματισμού των χωρών της Ευρώπης

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης έχουν απελευθερώσει την αγορά του online στοιχήματος και ρυθμίζουν τη λειτουργία της με διαφορετικούς νόμους, το φαινόμενο της παράνομης δραστηριοποίησης εταιρειών εξακολουθεί να προβληματίζει τους αρμόδιους, όχι μόνο λόγω των διαφυγόντων κερδών, αλλά και λόγω της αδυναμίας προστασίας των καταναλωτών από μη αδειοδοτημένες στοιχηματικές εταιρείες.

Ένα μεγάλο όπλο στη φαρέτρα των αρμοδίων, βέβαια, είναι οι μαύρες λίστες, οι οποίες περιλαμβάνουν στοιχηματικές ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται στις χώρες τους χωρίς άδεια. Η είσοδος μιας τέτοιας ιστοσελίδας στη μαύρη λίστα σημαίνει παράλληλα (στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, τουλάχιστον) ότι οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου μπλοκάρουν την είσοδο των παιχτών σε αυτές.

Πρόσφατα, η μαύρη λίστα της ελληνικής Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) αυξήθηκε και περιλαμβάνει πλέον 1.000 παράνομες ιστοσελίδες. Και το ίδιο συνέβη πριν μερικές ημέρες σε δύο ακόμη ευρωπαϊκές χώρες, στο Βέλγιο και στη Σλοβακία.

 

145 στοιχηματικές ιστοσελίδες στη μαύρη λίστα του Βελγίου

Οι βελγικές Αρχές έχουν προσθέσει αρκετούς νέους περιορισμούς στις στοιχηματικές ιστοσελίδες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα (ειδικά στον τομέα της διαφημιστικής προβολής) και συνεχίζουν να καταπολεμούν το παράνομο στοίχημα – τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι στοιχηματικές εταιρείες που δεν έχουν εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια, αλλά συνεχίζουν να δέχονται Βέλγους παίχτες.

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης του παράνομου στοιχήματος, λοιπόν, οι βελγικές Αρχές πρόσθεσαν τέσσερις επιπλέον ιστοσελίδες, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των απαγορευμένων της μαύρης λίστας να αγγίζει πλέον τις 145. Οι νέες προσθήκες είναι οι ιστοσελίδες Coolcat-Casino.com, Netoplay.com, VegasBerry.com και EatSleepBet.com.
 

75 στοιχηματικές ιστοσελίδες στη μαύρη λίστα της Σλοβακίας

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών της Σλοβακίας ανακοίνωσε μια μεγάλη σειρά από προσθήκες στη μαύρη λίστα στοιχηματισμού στη χώρα. Μέχρι πρότινος, η μαύρη λίστα της Σλοβακίας αποτελούταν από μόλις 10 στοιχηματικές ιστοσελίδες. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι πρόσθεσαν 66 νέες και αφαίρεσαν μία. Η ιστοσελίδα που αφαιρέθηκε από τη μαύρη λίστα είναι αυτή της στοιχηματικής εταιρείας 888.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας 888 και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της 888 ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.