Εγκρίθηκε σε δημοψήφισμα ο νέος στοιχηματικός νόμος στην Ελβετία

Ο νέος ελβετικός νόμος για το στοίχημα αποτέλεσε αντικείμενο πρόσφατου δημοψηφίσματος και οι κάτοικοι της χώρας τον ενέκριναν, με αποτέλεσμα να τεθεί σε ισχύ μέσα στο 2019. Πρόκειται για ένα νόμο που θα φέρει την ευθύνη της ρύθμισης της αγοράς στην κεντρική κυβέρνηση της χώρας, προσθέτοντας νέες δυνατότητες, αλλά και νέους περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, ο νόμος υπερψηφίστηκε από το 72,9% από τους κατοίκους της χώρας, παρά τις όσες αντιδράσεις προκάλεσε για το θέμα μπλοκαρίσματος μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων. Χάρη στην ψήφο των πολιτών, ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ σε μερικούς μήνες.

 

Τι προβλέπει ο νέος ελβετικός νόμος;

Μέχρι σήμερα, κάθε καντόνι της Ελβετίας διέθετε δικούς του νόμους για το στοίχημα, με κάποια να το απαγορεύουν και κάποια να το επιτρέπουν. Πλέον, η αρμοδιότητα ρύθμισης της στοιχηματικής αγοράς περνά στην κεντρική κυβέρνηση, η οποία ναι μεν νομιμοποιεί μετά από πολλά χρόνια το online στοίχημα, αλλά θέτει και σοβαρούς περιορισμούς.

Πρώτα απ’ όλα, δικαίωμα δραστηριοποίησης στη νέα ελβετική αγορά του online στοιχήματος θα έχουν μόνον όσες στοιχηματικές εταιρίες αποκτήσουν την απαραίτητη άδεια. Δικαίωμα εξασφάλισης άδειας, όμως, έχουν μόνο οι ελβετικές εταιρίες. Οι υπόλοιπες, όχι μόνο δε θα επιτρέπεται να δέχονται παίχτες από την Ελβετία, αλλά θα μπλοκάρονται με τη βοήθεια των παρόχων υπηρεσιών internet. Παράλληλα, ο νόμος θα ενισχύσει τα εργαλεία που έχουν οι αρμόδιοι στη διάθεσή τους, προκειμένου να διακόψουν την πρόσβαση σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

 

Έντονες αντιδράσεις για λογοκρισία

Οι αντιδράσεις για το νέο νόμο, όμως, ήταν αρκετές και δεν αφορούσαν τόσο το στοίχημα αυτό καθαυτό, αλλά το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα απαγορευθεί η πρόσβαση των Ελβετών κατοίκων σε ιστοσελίδες του εξωτερικού. Πολλοί πολέμιοι του νόμου έκαναν λόγο για λογοκρισία και καταπάτηση δικαιωμάτων. Ωστόσο, παρά τις αντιδράσεις και τις υπογραφές που συγκεντρώθηκαν από διάφορους οργανισμούς, η πλειοψηφία των Ελβετών ψήφισε υπέρ του νόμου και σύντομα αυτός θα τεθεί σε ισχύ.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.